Separatoarele de sens de la Băneşti au costat 160.000 euro. Societatea Weatherford a finanţat investiţia de pe DN1

Categorie: Administratie publica 27 martie 2015

Receptie separatoare 1 Separatoarele de sens de la Băneşti au costat 160.000 euro. Societatea Weatherford a finanţat investiţia de pe DN1 Pe DN1, la Băneşti, au fost montate separatoare de sens din beton pe 1,5 km. Recepţia lucrării a avut loc astăzi, în prezenţa prefectului Rodica Paraschiv, directorului adjunct al CNADNR – Cristian Andrei, reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova şi primarului comunei Băneşti – Gheorghe Stoica. Au participat, de asemenea, reprezentanţii firmei care a finanţat această lucrare cu 725.000 lei, adică 160.000 euro. Este vorba despre SC Weatherford International Eastern Europe, companie multinaţională din domeniul petrolier, cu o reţea de aproape 1.400 de locaţii în lume, printre acestea numărându-se şi cele de la Câmpina şi Ploieşti.
Este pentru prima dată în România când o firmă privată se implică pe banii săi într-o astfel de investiţie şi într-un astfel de parteneriat cu instituţiile statului. De obicei e invers. Statul dă bani pentru o lucrare pe care o execută o societate privată. De această dată, societatea privată a dat banii pentru o lucrare pe care, în mod normal, ar fi trebuit să o finanţeze statul prin CNADNR. Weatherford a încheiat un contract de sponsorizare cu Primăria Băneşti, plătind 160.000 euro pentru achiziţionarea şi montarea a 1,5 km separatoare de sens. Acest proiect s-a numit “Separatoarele pot salva vieţi” şi, după cum au precizat reprezentanţii societăţii Weatherford, va avea un impact însemnat asupra comunităţii locale şi nu numai, în ceea ce priveşte creşterea siguranţei în trafic pe drumul naţional. “Dorim să acţionăm ca un model care să inspire şi alţi potenţiali sponsori pentru sprijinirea comunităţilor locale”, au spus reprezentanţii Weatherford.

Receptie separatoare 2 Separatoarele de sens de la Băneşti au costat 160.000 euro. Societatea Weatherford a finanţat investiţia de pe DN1 Receptie separatoare 3 Separatoarele de sens de la Băneşti au costat 160.000 euro. Societatea Weatherford a finanţat investiţia de pe DN1

Prefectul Rodica Paraschiv a mulţumit firmei Weatherford pentru idee, pentru implicare, pentru sponsorizarea investiţiei şi a subliniat importanţa separatoarelor de sens pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe DN1. Prefectul judeţului a mai spus că ar fi minunat dacă şi alte societăţi private ar proceda la fel, în măsura posibilităţilor, astfel încât prin sponsorizări similare să poată fi rezolvată problema separatoarelor de sens pe drumurile naţionale de pe teritoriul judeţului Prahova.
Directorul adjunct al CNADNR, Cristian Andrei, a vorbit despre reluarea licitaţiei în vederea achiziţionării de separatoare de sens şi pentru montarea lor pe aproximativ 200 km drumuri naţionale, lucru despre care noi am scris recent. Ca o noutate, Cristian Andrei a precizat că după finalizarea licitaţiei şi semnarea contractului, în mod cert vor fi “acoperiţi” cu separatoare de sens cei 25 de km din DN1, de pe teritoriul Prahovei, unde ar mai trebui montate parapetele din beton. Prioritate vor avea zonele cu cel mai mare risc de producere a accidentelor rutiere grave, frontale.
Receptie separatoare 4 Separatoarele de sens de la Băneşti au costat 160.000 euro. Societatea Weatherford a finanţat investiţia de pe DN1

3 comentarii to “Separatoarele de sens de la Băneşti au costat 160.000 euro. Societatea Weatherford a finanţat investiţia de pe DN1”


 1. sofer spune:

  CU BANII ACESTIA SE PUTEA REALIZA LUCRURI MAI BUNE CUM AR FI O PISTA DE DECOLARE A MASINILOR MAI VECHI DE 10 ANI

  RăspundeRăspunde
 2. Savas spune:

  Weatherford sa traiesti! Ai facut ce nu a facut CNADNR! FELICITARI

  RăspundeRăspunde
 3. nicu spune:

  Păi și Guran …. unde este Guran?

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF