Poliţia Locală Câmpina, de cinci zile fără director (interimar)

Categorie: Administratie publica 8 aprilie 2015

Politia Locala sediu 1 Poliţia Locală Câmpina, de cinci zile fără director (interimar)Vineri, 3 aprilie, a fost ultima zi în care Carmen Gheorghe s-a mai aflat la conducerea Poliţiei Locale Câmpina, de luni ea fiind directorul instituţiei similare din Ploieşti. În mod normal, încă dinaintea plecării sale la Ploieşti, primarul Horia Tiseanu ar fi trebuit să emită o dispoziţie prin care să numească oficial directorul interimar, persoană care să conducă Poliţia Locală până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei. Acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum şi iată că au trecut deja cinci zile de când Poliţia Locală Câmpina nu are director executiv. Asta în condiţiile în care dispoziţia emisă de primar ar fi trebuit să fie doar o formalitate. Dar…

Din informaţiile noastre, primarul Horia Tiseanu are o problemă. Doreşte să o numească director interimar pe Cristina Radu, agent în cadrul Poliţiei Locale, dar singura care îndeplineşte condiţiile legale pentru ocuparea acestei funcţii este Irina Nistor, actualul şef al Serviciului de control din cadrul aceleiaşi instituţii. Surse din cadrul Primăriei Câmpina ne-au declarat că primarul Tiseanu nu o vrea pe Irina Nistor director interimar la Poliţia Locală, dar nici nu poate găsi o posibilitate legală prin care să impună în funcţia respectivă omul pe care îl doreşte. Lucru care îl irită peste măsură pe primar.
Pentru ca lucrurile să fie mai clare, precizăm că poliţiştii locali sunt funcţionari publici, iar numirile lor în funcţii de conducere sunt reglementate prin Legea 215/2001 a administraţiei publice locale şi Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarului public. În momentul de faţă, Irina Nistor îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea unei funcţii publice de conducere, în conformitate cu art. 92 din Statutul funcţionarului public, în timp ce în cazul Cristinei Radu nu se întrunesc respectivele condiţii legale. Este adevărat, Cristina Radu a mai fost director interimar pentru scurt timp, în 2010, dar între timp lucrurile s-au mai schimbat – Poliţia Locală a primit atribuţii în mai multe domenii şi legislaţia în domeniu a fost modificată. Vom vedea ce decizie va lua primarul Horia Tiseanu şi mai ales când o va lua…

5 comentarii to “Poliţia Locală Câmpina, de cinci zile fără director (interimar)”


 1. DNA spune:

  Si daca va apuca sa o ia! Sau il ia pe el DNA-ul?

  RăspundeRăspunde
 2. mihai spune:

  I-a pus Carmen Gheorghe o ” pila buna” la primar, d-nei Nistor… Asa se intampla cand omul vrea sa munceasca…i se da in cap…cat mai mult ca sa-l dobori.

  RăspundeRăspunde
 3. vasile stanga spune:

  Daca parlamentul nu respecta legea, presedintele senatului nu respectă legea, premierul, presedintii de consilii judetene nu respecta legea, primarul de ce ar respecta legea!!!????
  Toti se comporta ca pe mosia lor.

  RăspundeRăspunde
 4. Campineanul spune:

  vedeti ca dati informatii gresite, nu e cristina radu dir interimar

  RăspundeRăspunde
 5. admin spune:

  Nu dam informatii gresite, va rugam sa cititi cu atentie. Scrie in articolul nostru ca director interimar este Cristina Radu? Nu! Scrie acolo ca pe Cristina Radu dorea sa o puna primarul director interimar, dar nu se poate, nu-i permite legea. Si pentru ca nu se poate, iata, a adus un om din exterior. Da, stim cine este noul director interimar, numit astazi. Inca o rugaminte – nu mai postati link-uri de pe alte site-uri locale ca nu va dam accept.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF