După Comarnic, DNA a descoperit şi la Breaza un grup infracţional creat pentru „împărţirea” fondurilor europene destinate canalizării

Categorie: Social 22 mai 2015

Breaza Tineretului 4 După Comarnic, DNA a descoperit şi la Breaza un grup infracţional creat pentru „împărţirea” fondurilor europene destinate canalizăriiPatru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore de către procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi complicitate la săvârşirea infracţiunilor de folosire de documente false şi cu conţinut inexact, care a avut ca urmare obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Şi este vorba tocmai despre fondurile europene alocate pentru lucrările de canalizare de la Breaza, în cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Prahova”. Cele patru persoane sunt HOMSI GHASSAN şi YOUNES ZIAD, reprezentanţi ai firmei Butec Sal, KHALIL SAAD şi BACHIR MAZEN, reprezentanţi ai SC Passavant Roediger România SRL.

După cum reiese din ordonanţa procurorilor, în calitate de beneficiar al proiectului cu finanţare europeană, HidroPrahova a organizat licitaţiile pentru atribuirea tuturor contractelor de consultanţă şi execuţie.
Din cele şapte oferte depuse pentru lucrările de canalizare d ela Breaza, comisia de evaluare a ofertelor constituită la nivelul SC Hidro Prahova SA a ales ca ofertă câştigătoare pe cea depusă de asocierea dintre firmele SC Cast SRL Băneşti şi firma libaneză Butec Sal. „În acest context, inculpatul Homsi Ghassan a constituit şi coordonat un grup infracţional la care au aderat ulterior şi ceilelaţi trei inculpaţi, împreună cu alte persoane, grup al cărui scop a fost comiterea mai multor infracţiuni de fraudare a fondurilor europene şi naţionale”, se arată în comunicatul de presă remis de DNA.
Cast şi Butec Sal au câştigat licitaţia, dar până la urma contractul a ajuns la o altă firmă – Passavant Roediger România SRL. Cum a fost posibil aşa ceva? Foarte simplu, după cum explică procurorii DNA:
- Cast Băneşti a rămas în asocierea iniţială doar cu 3%, un procent infim, pentru care nu trebuia să realizeze nici o lucrare la Breaza;
- Butec Sal a iesit complet din asocierea iniţială printr-un procedeu interzis de lege, respectiv cesionarea procentului de 97 % contra unei sume substanţiale, de 250.000 euro, firmei Passavant Roediger România SRL. Practic, Butec Sal a transferat societăţii Passavant toate drepturile, obligaţiile, răspunderile, titlurile şi dobânzile deţinute în cadrul contractului de lucrări.

Aşa s-a ajuns ca Passavant Roediger România SRL să obţină contractul pentru lucrările de canalizare de la Breaza, fără ca Unitatea de Implementare a Proiectelor din cadrul HidroPrahova să fie anunţată de acest lucru.
„Urmarea a acestei conduite infracţionale, la data de 13 martie 2014, liderul asocierii, SC Cast Băneşti, a obţinut decontarea avansului în cuantum de 7,7 milioane lei, care a fost împărţit după proporţiile convenite, 97%  pentru SC Passavant, iar 3% şi-a oprit Cast. În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. Procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii” se precizează în comunicatul DNA.

6 comentarii to “După Comarnic, DNA a descoperit şi la Breaza un grup infracţional creat pentru „împărţirea” fondurilor europene destinate canalizării”


 1. viki spune:

  Procurorii spun că liderul asocierii este Cast. Cum a ajuns liderul să dețină doar 3%?

  RăspundeRăspunde
 2. rock spune:

  Cast Banesti este complice, tainuitor sau denuntator. Ulciorul…..

  RăspundeRăspunde
 3. Marius spune:

  metoda s-a repetat si la Campina,firma careia i s-a cesionat Contractul se numeste…..cum credeti?ati ghicit:Concivic Slobozia!!!!este clar,toatfondurile pe acest Proiect au fost fraudate si nu din prostie ci cu intentie si premeditare

  RăspundeRăspunde
 4. constantin andrei spune:

  Partidele nu au nimic de spus ?asteapta doar DNA-ul si SRI sa faca ordine in tara.Se pare ca nu sunt practici noi ceea ce fac firmele.Asteptam cu interes noi amanunte referitoare la fraudarea fondurilor europene.

  RăspundeRăspunde
 5. Cristi spune:

  Am o presimtire ca urmeaza si Campina……apropo domnule primar….dati o fuga pe Voila, Dealului, Plaiului, etc……pe jos daca putei, cu masina nu aveti nici o sansa…..

  RăspundeRăspunde
 6. constantin andrei spune:

  Asa ca bascalie amara,primarul poate merge oriunde cu masina primariei ,platita din banii prostilor de locuitori la fel si reparatia masinii(OPEL Insignia) !!!!!!!cand se va termina aceasta ipocrizie ,nesimtire pe bani publici,doar o data cu schimbarea mentalitatii si alte generatii bineinteles ,cu cat mai repede cu atat mai bine ,dar din pacate nu sunt semnale pozitive,cei ce vor sa ajunga in politica si sa administreze banii publici au aceiasi mentaliatate de folosire a banilor publici in scopuri personale.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF