ANAF verifică legalitatea numirii în funcţie a şefului Direcţiei de Finanţe Câmpina, Constantin Bălăşoiu

Categorie: Social 16 iunie 2015

Directia de Finante ANAF verifică legalitatea numirii în funcţie a şefului Direcţiei de Finanţe Câmpina, Constantin BălăşoiuConducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Direcţia Regională Ploieşti a dispus efectuarea unor verificări cu privire la legalitatea numirii lui Constantin Bălăşoiu în funcţia de director al Direcţiei Finanţelor Publice Câmpina. Această numire a avut loc în mai 2012, după ce fostul director, Marius Sersea, a devenit prefectul judeţului Prahova. Ulterior, în august 2013, în urma restructurărilor din sistem, funcţia de director s-a desfiinţat, iar Constantin Bălăşoiu a devenit şef al Serviciului Fiscal Municipal Câmpina. Acum se verifică modul în care Bălăşoiu a ajuns la conducerea acestei structuri, solicitându-se un punct de vedere inclusiv de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici Bucureşti.

Cum s-a ajuns la această situaţie şi de ce s-a dispus această verificare acum, la trei ani de când Constantin Bălăşoiu conduce Fiscul din Câmpina? După cum probabil ştiţi, fostul director al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti, Daniel Petre, a fost reţinut de DNA şi este urmărit penal pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu. Rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în cazul lui Daniel Petre este foarte consistent, iar în acest document apare şi numele lui Constantin Bălăşoiu. După cum reiese din rechizitoriul menţionat, printr-un intermediar, Bălăşoiu i-a dat constant mai multe sume de bani lui Daniel Petre, pentru a fi menţinut în funcţia deţinută înainte de anul 2012 şi apoi pentru a fi promovat (în 2012) la conducerea Direcţiei Finanţelor Publice Câmpina. Potrivit procurorilor, banii proveneau de la „agenţi economici protejaţi în virtutea funcţiei deţinute în cadrul instituţiei”.
Având în vedere toate aceste lucruri, noua conducere a Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti a dispus verificări în privinţa angajaţilor despre care apar informaţii în rechizitoriul procurorilor DNA, Constantin Bălăşoiu nefiind singurul în această situaţie. Din informaţiile noastre, se intenţionează suspendarea lui Bălăşoiu din funcţie, dar acest lucru nu este posibil deocamdată, el fiind în concediu de odihnă. De altfel, în rechizitoriu se mai menţionează că „se va dispune disjungerea cauzei şi continuarea efectuării urmăririi penale într-o cauză separată ce va fi înregistrată la nivelul DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti”.

4 comentarii to “ANAF verifică legalitatea numirii în funcţie a şefului Direcţiei de Finanţe Câmpina, Constantin Bălăşoiu”


 1. Adrian spune:

  Era si timpul sa l opreasca cineva si pe asta ca prea isi luase nasul la purtare si transformase fiscul in mosia lui.

  RăspundeRăspunde
 2. constantin andrei spune:

  Asteptam cu interes noutati despre HOTI,si despre grupul infractional din Campina .Ce firme cotizau? lupul paznic la oi cam asta este ANAF ?

  RăspundeRăspunde
 3. Marin spune:

  Balasoiu se ocupa de afaceri fiind un bugetar temut in Campina.Ne spune si noua conducerea primariei cum i-a concesionat terenul de langa blocul de vis-a vis de Bolta rece ?? Terenul pe care Balasoiu a construit spatiul comercial pe care apoi l-a inchiriat firmei care vinde haine “import Germania”

  RăspundeRăspunde
 4. MĂGURENI spune:

  CE FACE DNA-UL,NU-L OPRESTE PE ACEST SMECHER??? trebuie verificat la sânge,veti avea mari surprize!!

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF