Administratie publica

Lucrările de canalizare din Câmpina au intrat într-un blocaj fizic şi financiar

Carol I Campinita 3Că se lucrează încet şi cu oameni puţini, asta vedem cu toţii, iar noi am tot scris despre ritmul foarte lent cu care se desfăşoară lucrările de canalizare din Câmpina. Avem acum şi puncte de vedere oficiale din partea reprezentanţilor administraţiei locale, puncte de vedere care corespund cu tot ce am scris noi până acum. Există, totuşi, informaţii în plus, iar acestea nu sunt tocmai plăcute. „Da, lucrările de canalizare au întrat într-un blocaj  fizic. Nu se mai lucrează cu 10-12 echipe pe mai multe fronturi de lucru, ci doar cu maximum 6-7. Era vorba că va fi adusă şi o firmă din Bucureşti, cu vreo 8 echipe de muncitori, pentru a se grăbi ritmul de lucru, dar n-a mai venit nimeni. Întârzierea este foarte mare. La 14 iulie expiră temenul din contract şi lucrările au fost realizate doar în proporţie de 50-60%. Am inclus aici şi străzile pe care doar s-a săpat, fără să fie finalizată canalizarea”, a declarat consilierul local Enache Dragomir, preşedintele Comisiei de urmărire şi verificare a lucrărilor de canalizare, comisie înfiinţată la nivelul Consiliului Local Câmpina.
În continuare, HidroPrahova şi firmele executante nu au venit cu nici un grafic de lucru, iar proiectantul nu a propus nici acum, după atâtea luni de discuţii şi sondaje în teren, soluţii tehnice pentru introducerea canalizării pe strada Bobâlna şi pe Calea Doftanei, acolo unde sunt numeroase conducte subterane. „Pe lângă blocajul fizic, mai există şi blocajul financiar. Firmele executante nu sunt plătite la zi de către HidroPrahova. S-a întârziat destul de mult cu plăţile şi neavând bani, nu mai au nici materie primă. Nu este o situaţie plăcută, mai ales că din 14 iulie încep să curgă penalităţile pentru nerespectarea termenului contractual. Discutăm mereu cu HidroPrahova, dar discutăm degeaba”, a mai spus Enache Dragomir.
În urma discuţiilor dintre reprezentanţii administraţiei locale şi cei ai firmelor executante (Cast Băneşti şi Concivic Slobozia) se pare că s-a găsit soluţia tehnică pentru Calea Doftanei şi Bobâlna, dar aceasta nu poate fi aplicată fără acordul proiectantului. „Iar proiectantul nu dă nici un răspuns!”, după cum a afirmat Enache Dragomir. Situaţia este destul de delicată, pentru că, dacă nu se vor realiza lucrările pe Calea Doftanei, străzile din Cartierul Voila sunt canalizate degeaba.

10 Comments

  1. vasile stanga says:

    Să înțelegem că a fost declarat oficial EȘECUL acestei investiții?
    Cine va achita penalitățile? Dar dacă se pierde finanțarea de la UE?
    Să nu uităm că Municipiul Câmpina este parte a Hidro Prahova. În final, tot noi vom plăti oalele sparte. Sub diferite forme.

  2. constantin andrei says:

    Adevarul este la mijloc,probabil ca DNA-ul a raportat frauda si fondurile se blocheaza automat .Restul sunt povesti vanatoresti!!!!!!

  3. Petre Constantin says:

    România este ţara în care Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a făcut, în 2014, cele mai multe investigaţii privind utilizarea fondurilor europene, fiind urmată, la mare distanţă de Ungaria şi Bulgaria, potrivit raportului de activitate al instituţiei pe anul trecut.

  4. Petre Constantin says:

    DLAF este instituţia de contact cu Oficiul European de Luptă Antifraudă – OLAF din cadrul Comisiei Europene şi de coordonator al luptei antifraudă.DLAF asigură, sprijină şi coordonează, după caz, îndeplinirea obligaţiilor ce revin României privind protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene, în conformitate cu prevederile art. 325 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.

    DLAF a instrumentat dosarul Calea Dacia din Câmpina (pasarela de la intrare) și l-a trimis apoi la DNA.
    DLAF are competență și în cazul lucrărilor de canalizare.

  5. P.C.R. says:

    Voi stimabililor, chiar nu puteti face altceva decat sa dezinformati? Nu va e rusine de oameni? Chiar credeti ca daca, marea majoritate a cetatenilor, nu e activa pe internet, nu exista si nu-si dau seama ce se intampla in realitate? Voi acestia, iesiti vreodata pe teren, sa va documentati corect, asa cum scrie la carte? Sunteti jurnalisti adevarati, sau doar purtatori marunti de interese? De exempu: strazile din cartierul Voila, NU au fost canalizate, ci doar incepute si lasate asa, iar ce s-a facut, veniti sa verificati, mai mult s-a distrus in jur,[( tevile de apa sau de gaz dar si de la mai vechea canalizare pluviala, s-au rupt si apoi carpit prost, sau s-au indoit si s-au lasat asa, cablurile aeriene, ( telefon, internet ) multe rupte si lasate asa. Iar acolo unde totusi s-a reusit a se finaliza, denivelarile ce au ramas la nivelul strazii, sunt asa de mari ca, atunci cand ploua, apa balteste aproape cat latimea strazii, etc )] Cel mai grav totusi, pe nici o strada la nici o echipa, nu a existat, un diriguitor de santier, un specialist, cineva sa arate muncitorilor cum se face, se lucra numai la intamplare, cum credeau sapatorii ca ar fi bine, iar rezultatele, o rusine! Iar echipa aia de urmarire si verificare, a ce? a graficului, vai de capul lor. Neavenitii astia din Consiliul Local, chiar cred ca toata lumea (proiectantul nu da nici un raspuns ) e dispusa sa incalce normele de dragul banilor? De ce nu va intrebati domniilor voastre, de acel studiu prealabil al lucrariror, unde ar fi trebuit sa fie si acordul proiectantului, de proiectul in sine, apoi de fisa tehnica a fiecarei lucrari in parte, etc? Ei ce parere aveti stimabililor? doriti sa se schimbe ceva in tara asta, sau ce?

  6. admin says:

    Afara de a ne jigni sub un pseudonim oarecare, ne permiteti sa va intrebam daca ati citit cu atentie articolul? Bun, sa zicem ca l-ati citit. Este primul articol despre canalizare pe care il cititi pe site-ul nostru? Probabil ca da, altfel nu ne-ati fi acuzat ca nu iesim pe teren. Ca despre stadiul lucrarilor, cu pozele aferente, saptamani la rand, doar pe acest site puteati vedea. Dincolo de asta, insa, in acest articol redam un punct de vedere al unui consilier local, presedintele unei comisii. In fiecare joi dimineata, la ora 9.00, in sala de sedinte a Primariei, se intalnesc toate partile implicate in proiectul de canalaizare. Toate lucrurile scrise de dvs. mai sus le puteti comunica Primariei, Consiliului Local Campina sau direct celor care executa aceste lucrari, daca mergeti la sedinta de joi dimineata. (la care presa nu are acces, recunoastem) Puteti transmite in scris administratiei locale toate aceste probleme, daca nu vreti sa va expuneti. Sincer, va intelegem nemultumirile legate de aceste lucrari. Si noi consideram ca e o bataie de joc ceea ce se intampla.

  7. Ionut V. says:

    pt PCR – înțeleg apartenența politică asumată, dar nu pot să mă abțin să nu constat că am mai văzut undeva formularea aceasta de țață: „cutare, cutare sau ce?” of, biata ţară pe mâinile cui a ajuns!

  8. Pantera neagra says:

    Hai sa va spun si eu ceva, pt. ca nu pot sa rabd. Pai daca P.C.R. incearca sa va spuna ceva ce pare sa doara foarte rau, riscand uite, ca un retardat sa-l faca tata, voi repede va suparati cum ca, ati fi jigniti, fara a observa totusi esenta interventiei! Aici veniti la oful meu si va intreb – Cum e posibil sa trimiteti un om care vine si va povesteste chestii atat de urate si care se petrec undeva in Campina, sub girul autoritatilor locale, spre Primarie cu jalba in protap? Ce poate face o singura persoana cu un eventual memoriu, pe care il depune la ei? Nimeni si niciodata nu-l va lua in seama, comparativ cu ce ar putea face, una din cele mai puternice instrumente democratice de control, al talharilor care ne conduc. Adica presa, dar presa libera care isi cunoaste menirea si care face anchete jurnalistice adevarate si intr-o directie si-n alta, nu poze de generic si nu urmaritul graficului lucrarilor, pentru ca se pare ca, astea nu sunt lucrari, dar si ca asta nu-i deloc de ajuns pentru PRESA LIBERA. Eu zic, ca daca, credeti ca ati imbracat camasa de foc a ZIARISTULUI, lasati-o sa va arda, punct! Luati in mana, in fiecare zi, maciuca combaterii si loviti puternic, in tot ce credeti voi ca e gresit!

  9. As says:

    D-lor”P.C.R”,”Pantera neagra…”,imi expun punctul meu de vedere vis a vis de comentariile dvs.Menirea ziaristului este de a semnala neregulile ce se petrec,altcineva trebuie sa se sesizeze si sa ia masurile ce se impun.Daca ati citit atent si articolele mai vechi,in special cele legate de primarul Tiseanu,puteati trage singuri concluzia ca presa nu va mai avea acces la anumite informatii,drept”razbunare”.Personal,sunt multumit de promptitudinea articolelor cat si continutul scurt si la obiect.In rest,fiecare are dreptul la opinii diferite,potrivit puterii lui de a percepe aspectele prezentate.

  10. P.C.R. says:

    Multumesc ‘Pantera neagra’, ai inteles foarte bine ce incercam eu sa spun! Chiar incepusem sa cred ca, am cam scris degeaba pe aici. Eu n-am vrut sa supar pe nimeni de la aceasta publicatie, pentru ca sunt oameni bine intentionati si destul de miscatori, dar, de aici si pana la, a le cere sa fie chiar ‘sinucigasi’ de presa si care pe noi ne-ar satisface foarte tare, cred ca e putin cam mult. Problema intr-adevar, este la ‘ talharii care ne conduc’ asa cum bine le spui tu, dar atentie, vorbim de toti, de orice specie sau subspecie politica, insa de cea mai joasa moralitate, total neprofesionisti, etc si pe care noi i-am pus acolo. Adica, cu toate ca pare o situatie fara iesire, eu cred ca pana la urma, daca ne dorim, vom reusi sa-i ‘biruim’ chiar cu armele lor preferate. Mi-a placut asta, hai sa facem tot cei posibil, ca sa-i ‘arda’ scaunul pe care si-au dorit atat de mult sa urce!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *