Administratie publica

Primăria Câmpina are 14 milioane lei în conturi şi riscă să rămână cu mulţi bani necheltuiţi

Ion DragomirÎn cadrul şedinţei de aseară a Consiliului Local Câmpina, o discuţie aparte a vizat situaţia financiară a localităţii, mai exact sumele încasate la bugetul local. Intervenţia viceprimarului Ion Dragomir i-a surprins oarecum pe consilierii locali. „Pentru prima dată în ultimii şapte ani, avem 14 milioane lei în conturi şi nu sunt şanse să-i cheltuim pe toţi până la sfârşitul anului. Este vorba, totuşi, de 140 miliarde lei vechi şi tare mă tem că o să rămânem cu o grămadă de bani nefolosiţi şi cu lucrări nerealizate. Avem de accesat şi un credit bancar de 8 milioane lei şi eu cred că ar fi mai bine să nu-l mai luăm pentru că nu avem nevoie de el în aceste condiţii”, a declarat viceprimarul Ion Dragomir.

De ce are Primăria atâţia bani în conturi? Pentru că multe lucrări sunt bugetate, dar nu se realizează, deşi au fost făcute proiectele şi studiile de fezabilitate aferente. Mai sunt şi achiziţii aprobate, dar care nu au fost comandate nici până în prezent, cum ar fi băncile şi fântâna arteziană pentru Parcul Milia, ca să dăm doar un exemplu, având în vedere că lucrările de modernizare a parcului sunt aproape gata. „Aş vrea să vă pot spune mai multe, dar va trebui să-l întrebaţi pe primar. După cum bine ştiţi, eu am acces la puţine informaţii din Primărie, mi s-a pus chiar şi interdicţie de a dialoga cu salariaţii din Primărie, iar cine intră la mine în birou e… duşmanul poporului. Aşa că, doar primarul vă poate spune de ce nu se realizează lucrările pentru care s-a aprobat finanţarea”, a mai afirmat viceprimarul Ion Dragomir.
Subiectul va fi reluat, probabil, la următoarea şedinţă a Consiliului Local, când va fi prezent şi primarul Horia Tiseanu (plecat din localitate, în aceste zile, pentru a participa la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România).

6 Comments

  1. As says:

    Ca veni vorba de parcul Milia,lucrarile de modernizare fiind aproape gata,nu prea vad nici o modernizare pe”verticala”cum se vehicula in articolele anterioare.La momentul respectiv,am intervenit pentru a mi se explica in ce consta aceasta operatiune dar fara raspuns.Acum in prag de finalizare,cum se mentioneaza,ar putea cineva sa faca un mic comentariu legat de acest aspect?Nu cumva sumele mari necheltuite si ramase in contul primariei sunt legate de modificari ulterioare a proiectelor initiale pentru care erau prevazute anumite fonduri ca mai apoi sa nu se umble si la bani?Este un punct de vedere…Cineva mai documentat poate oferi explicatii mai la obiect.

  2. constantin andrei says:

    SOCANTE afirmatiile Vicelui.Nu are acces la informatii din Primarie .Asa sa fie ? daca da e foarte GRAV ce se intampla la Primarie ,unde dupa spusele Vicelui Primarul este un DICATATOR ce foloseste banii publici dupa bunul plac,reiese din articol.Este liderul PSD din Campina partidul majoritar din tara si nu este vizibil decat f.rar .Spune oare adevarul sau se scuza pt.slaba activitate a partidului .Se apropie alegerile iar PSD-ul e pe mod MUTE in Campina.Oricum din cele declarate e GROAZNIC ce se intampla cu banii publici ,Primaria se imprumuta in numele populatiei desi sunt bani nefolositi si multe NEREZOLVATE.Oare cum e platit Vicele fara Fisa de Post???????(cred ca are mainile inrosite incercand sa puna mana pe informatii ha-ha)Lucrarile facute de Primarie sunt de RUTINA ,nu e nevoie de Primar si Vice nu e nimic spectaculos.Blocurile asteapta anveloparea ,Parcul Industrial o gluma politica,Canalizarea e in HOLD,Pierdere finantare DE 4 MILIOANE Euro. bla,bla.bla.Oare ce fac CONSILIERII nici ei nu au acces la informatii,RELAXARE ,ei asteapta VACANTA pe bani PUBLICI.HALAL ,sa va fie rusine cum spunea Basescu!!!!!!!!!!Asteptam dreptul la replica de la PRIMAR sau e un joc POLITIC .Afirmatiile sunt f.GRAVE sau este doar un blat mizerabil.

  3. rock says:

    Consilierii locali sunt de umplutură. Masă de manevră. PNL are 10 consilieri, majoritatea în consiliul local, dar nici unul nu mișcă în fața primarului. Îi ține la distanță. Este un dezastru politic și administrativ.

  4. rock says:

    Consilierii nici audiențe mu mai dau pentru că nu pot promite oamenilor nimic. Nu pot rezolva nimic. Un coș de gunoi, un bec, o bancă nu pot promite. Pentru că la primărie nu îi bagă nimeni în seamă. Cred că le este și rușine să-și spună consilieri. Dar vin ele alegerile locale. P.S. Observ o oarecare nemulțumire si nervozitate la unii dintre ei. Față de primar.

  5. Caterpillar says:

    Sa asfalteze strazile rupte, pline de cocoase si gropi daca au bani.

  6. Campinean says:

    Vicele plus hidro egal love

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *