Administratie publica

Închirierea locurilor de parcare, subiect de analiză pentru administraţia locală câmpineană

Parcare 1În timp ce unele asociaţii de proprietari din Câmpina solicită administraţiei locale montarea de bariere la intrarea şi ieşirea din parcările blocurilor, alte asociaţii cer ca locatarilor să li se dea posibilitatea să închirieze locul de parcare. „Am primit solicitări de la asociaţii şi poate nu ar fi rău să ne gândim la închirierea locurilor de parcare, în special la parcările dintre blocuri. Este un subiect care ar trebui analizat, având în vedere că numărul celor care solicită această măsură este destul de mare”, a afirmat consilierul local Monica Clinciu, la ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina.

Potrivit viceprimarului Ion Dragomir, înainte de a se lua o decizie ar trebui făcut un inventar al tuturor locurilor de parcare din municipiu, iar Direcţia Economică să prezinte apoi o situaţie cu numărul de maşini (proprietate personală) din localitate. „Dacă diferenţa este foarte mare, adică sunt prea puţine locuri de parcare în raport cu numărul autoturismelor, nu se poate pune problema închirierii locurilor de parcare. Pe de altă parte, mie nici nu mi se pare normal să băgăm bani în bariere la intrarea şi ieşirea parcărilor dintre blocuri. Mentenanţa acestor bariere costă foarte mult, mai bine găsim o soluţie să mai facem nişte parcări acolo unde se poate. Am propus să dăm asociaţiilor administrarea acestor bariere, dar nu vor să le ia tocmai din cauza costurilor. Totuşi, ideea cu închirierea locurilor de parcare nu este rea, ar trebui să studiem mai atent acest subiect”, a declarat viceprimarul Ion Dragomir.

1 Comment

  1. Duruian Marian says:

    Chiar ar trebui să se poată închiria locuri de parcare…pt ca sunt mulți care au 2,3 mașini și mai vin și cu cele de la muncă…plus cei care nu stau la blocurile aferente parcărilor și când vin zi eu seara să parchez nu am unde.să se facă cum e la Brașov de exemplu.este o idee f bună .problemă e ca dacă administratorul nu pune în temă posesorii de mașini care stau in acele blocuri și care chiar au dreptul la parcare..va ieși un scandal..adika să nu se dea locuri de parcare pe „ochii frumoși” sau pe spăgi sau mai știu eu ce…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *