Mai mulţi copii cazaţi la o pensiune din Breaza au ajuns la Spitalul Municipal Câmpina cu toxiinfecţie alimentară

Categorie: Social 6 august 2015

Spital Campina Mai mulţi copii cazaţi la o pensiune din Breaza au ajuns la Spitalul Municipal Câmpina cu toxiinfecţie alimentară16 copii au ajuns ieri la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Câmpina cu simptome de toxiinfecţie alimentară (greţuri, vărsături, dureri de stomac). Au ajuns la spital cu ambulanţele, de la complexul de vile Pan Express SRL din Breaza. Li s-a acordat îngrijirea necesară, iar 13 copii au fost externaţi destul de repede, starea lor fiind ameliorată. Trei copii au rămas internaţi şi au părăsit spitalul spre seară, după ce medicii s-au convins că totul este în regulă. La pensiunea din Breaza a fost demarat un control al inspectorilor de la Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor. Prefectura Prahova s-a sesizat în acest caz, mai ales că nu este primul din Breaza, de la respectiva pensiune.
„Instituţia Prefectului Prahova a primit informări privind apariţia unui posibil focar de toxiinfecţie alimentară la un grup de copii cazaţi la complexul de vile SC Pan Express SRL – punct de lucru Breaza. A fost demarată o acţiune comună de control a DSP, DSV şi OPC şi o anchetă epidemiologică. S-a constatat că grupul de consumatori a fost format din 32 persoane, dintre care 25 copii. Numărul celor care au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară a fost de 18, iar 16 persoane au fost transportate la Spitalul Municipal Câmpina. Echipele DSP au recoltat probe de apă potabilă, alimente din meniul servit, iar de la CPU – coprocultura”, se menţionează în comunicatul de presă remis de Prefectura Prahova.
Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a amendat pensiunea cu 30.000 lei, iar DSP aşteaptă rezultatele probelor recoltate pentru a continua ancheta.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF