Rezerviştii din Achern (Germania) au revenit la Câmpina

Categorie: Social 17 septembrie 2015

Rezervisti 1 Rezerviştii din Achern (Germania) au revenit la CâmpinaÎn anul 2012, o delegaţie a Asociaţiei Rezerviştilor din Achern (Germania) venea la Câmpina pentru un schimb de experienţă cu Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere. Între cele două asociaţii a fost semnat, atunci, un protocol privind atât colaborarea dintre cele două părţi, cât şi o promovare reciprocă a localităţilor Achern (landul Baden-Wurtenberg) şi Câmpina. Colaborarea dintre cele două asociaţii a continuat, câmpinenii au fost şi ei în Germania, la Achern, în 2013, au mai fost organizate diferite acţiuni pe parcursul acestor ani, iar astăzi rezerviştii germani au revenit la prietenii din Câmpina. Este vorba despre opt rezervişti, dintre care doi de origine română. Delegaţia de la Achern a vizitat Primăria Câmpina şi s-a întâlnit cu primarul Horia Tiseanu căruia i-a înmânat o scrisoare din partea primarului general al oraşului Achern, Klaus Mutach.
Tot astăzi, rezerviştii germani, împreună cu colegii lor de la Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, au vorbit despre istorie (acţiunile artileriei româno-germane la bombardamentele anglo-americane asupra Câmpinei, în 1943 şi 1944) şi au mers pe Dealul Muscel şi la Rafinăria “Steaua Română”. În zilele următoare, rezerviştii câmpineni şi cei din Achern vor vizita Muzeul Militar Central “Regele Ferdinand I” din Bucureşti şi vor face o excursie în Delta Dunării.
Rezervisti 2 Rezerviştii din Achern (Germania) au revenit la Câmpina Rezervisti 3 Rezerviştii din Achern (Germania) au revenit la Câmpina Rezervisti 4 Rezerviştii din Achern (Germania) au revenit la Câmpina Rezervisti 5 Rezerviştii din Achern (Germania) au revenit la Câmpina Rezervisti 6 Rezerviştii din Achern (Germania) au revenit la Câmpina

2 comentarii to “Rezerviştii din Achern (Germania) au revenit la Câmpina”


 1. Badescu Florin spune:

  Fantastic, in ce limba vorbeste primarul.Se pare ca nu sunt cei de la DNA din pacate.

  RăspundeRăspunde
 2. As spune:

  Este foarte bine ca se perpetueaza aceste intalniri.Avem ce invata de la altii cat si faptul ca le putem impartasi din experienta noastra.Dar mi se pare cam restrans grupul rezervistilor romani.Din ce motiv d-l Dula(pionul principal in organizarea acestei activitati)nu mobilizeaza o masa mai mare de rezervisti?Doreste cu orice pret sa iasa in relief singur?Daca DA faceti o mare eroare d-le Dula…Ma intreb:cunoasteti numarul rezervistilor din Campina cat si din zonele limitrofe?Sau nici nu va intereseaza?

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF