Reziduuri petroliere pe Lacul Curiacul

Categorie: Administratie publica 2 septembrie 2015

Reziduuri Curiacul 1 Reziduuri petroliere pe Lacul CuriaculScriam zilele trecute despre faptul că lucrările de amenajare a Lacului Curiacul se apropie de final. Este vorba despre lacul situat în vecinătatea Străzii Pictor Grigorescu, lângă fosta fabrică de ciorapi, pe care administraţia locală a decis să-l transforme în zonă de agrement. De doi ani, de când au început lucrările, am tot scris despre problemele care au apărut pe parcurs: proiectile descoperite în timpul săpăturilor; imposibilitatea respectării în totalitate a proiectului iniţial, fie din cauza metalelor din pământ, fie din cauza refuzului CFR de a permite intervenţii pe partea cu calea ferată; deversarea de dejecţii care pluteau pe luciul apei. Acum, a apărut o nouă problemă. La suprafaţă ies reziduuri petroliere urât mirositoare, iar lacul trebuie curăţat de mai multe ori pe săptămână.Săptămâna trecută, când am scris despre Curiacul, lacul tocmai fusese curăţat. Astăzi, însă, situaţia era alta şi o puteţi vedea în poze. De unde provin aceste reziduuri? Cel mai probabil de la conductele foarte vechi şi uzate din această zonă, conducte aparţinând rafinăriei. Care ar fi soluţia? “Nu avem ce face decât să curăţăm foarte des luciul apei. Chiar de două-trei ori pe săptămână. Dacă în privinţa dejecţiilor care ajungeau în lac am rezolvat problema prin realizarea unei noi canalizări subterane, în legătură cu aceste reziduuri petroliere nu avem ce face. Nici nu ştim cu exactitate de unde provin. Ştim doar că apar tot timpul, aşa că, în lipsa altei soluţii, curăţăm lacul cât se poate de des”, ne-a declarat Florin Constantinescu, directorul Floricon Salub, societate care execută lucrările de la Curiacul împreună cu Cast Băneşti.
Reziduuri Curiacul 2 Reziduuri petroliere pe Lacul Curiacul Reziduuri Curiacul 3 Reziduuri petroliere pe Lacul Curiacul Reziduuri Curiacul 4 Reziduuri petroliere pe Lacul Curiacul Reziduuri Curiacul 5 Reziduuri petroliere pe Lacul Curiacul

12 comentarii to “Reziduuri petroliere pe Lacul Curiacul”


 1. robert spune:

  pai nu trebuia sa mai pape ceva si Constantinescu?? ca doar asa din gunoi nu e suficient,,

  RăspundeRăspunde
 2. co sinus spune:

  Treaba cu conductele vechi de la rafinărie, având în vedere că este închisă, nu știu dacă este reală. Nu a plouat zilele acestea ca să se curețe din conducte mizeria.
  De ce nu iau probe din substanțe și să le ducă la un laborator? Poate așa găsesc vreun indiciu.

  RăspundeRăspunde
 3. As spune:

  Cum bine ziceti este o realitate cruda…Daca sunt reziduri de la conductele petroliere ce pornesc de la fosta Rafinarie nu s-ar putea depista traseele acestora si anula?Chiar sa traverseze fundul lacului?Dar pana la lac trec pe undeva…Intr-una din zile am vazut chiar cativa pescari pe marginea lacului…Cum acestia”gasesc”pesti nu ar putea “cauta”si sursa poluarii…?Ca de tiganii scormoneau dupa fier vechi.

  RăspundeRăspunde
 4. Mateescu Doina spune:

  Arata ingrozitor si cred ca miroase la fel. mai ales pe caldurile astea . Chiar nu poate fi depistata sursa acelor reziduuri ? Erau si inainte pe lac ca eu nu/mi amintesc sa fi vazut asa ceva ? Pai ce zona de agrement mai e asta ? Parerea mea e ca trebuie rezolvate problemele pentru a ne bucura in final de o lucrare deosebita.

  RăspundeRăspunde
 5. ene d spune:

  Rafinaria a deversat si va deversa apele reziduale pe unde apuca.Conducerea Rafinariei nu ii pasa de mediu.Se aude ca in toamna AMIN Rafinarie.De ce nu o preia OMV sa dea drumu la treaba,sau macar sa faca muzeu in aer liber.Daca conductele au ruginit si au crapat…imbatranim noi oamenii.In orasul cu haznaua in lacuri si consilieri plimbareti vrem sa prosperam?

  RăspundeRăspunde
 6. Ion Dandoaselea spune:

  O alta “realizare” marca administratia Tiseanu. In loc sa faci ceva temeinic de la inceput dai o “spoiala” si apoi incepi sa te “carpesti”. Toti Campinenii stiau de problema aceasta. Nu cred ca era asa o mare problema sa se caute imprejurul lacului eventuale conducte abandonate care apoi sa fie blindate. Asa, incet-incet, dupa entuziasmul de la inceput si aceasta investitie se va “prafui” (sau mai bine zis innamoli) rapid.
  Sunt curios pe cine va da vina domnul Primar? Pe vreun geotehnician? Pe proiectant ? Pe Barbu? Pe Olteanu ?

  RăspundeRăspunde
 7. Mihai Dan spune:

  Nu era normal să rezolve întâi aceste probleme și apoi să se apuce de modernizare?
  Dacă vom avea un lac modernizat, cu mulți bani publici, dar un lac plin de reziduuri petroliere și dejecții umane?
  Cine vine să se relaxeze într-un asemenea loc?

  RăspundeRăspunde
 8. george spune:

  Garda de mediu?

  RăspundeRăspunde
 9. Marius spune:

  Am trecut duminica pe acolo si luciul apei era curat, toata zona era curata pana la urma. Cred ca va iesi un loc de plimbare wxtrem de frumos!

  RăspundeRăspunde
 10. Tezeu spune:

  O veste trista! Ii alaturam una imbucuratoare: Astazi, 3 septembrie 2015, s-a asternut ultimul strat de asfalt pe strada CRISURI. Incheierea modernizarii strazii se amana. Accesul spre aceasta se face si pe strazi nemodernizate (Str. Viitorului, ,, Stramtura ” Albinei), icepe din gardul unei institutii si se termina inainte de a se intalni cu o alta strada(Aleea Popasului, ramasa nemoderenizata).Descrierea poate fi inteleasa mai usor de riverani si de responsabilii de resort din Primarie. Una peste alta, modernizarea strazii CRISURI este o realizare ! Nu am nicio indoiala ca, distinsii consilieri locali(ce sintagma !), vor propune redenumirea strazii CRISURI in ,,Strada Ing. HORIA LAURENTIU TISEANU”, doar este ULTIMA strada modernizata din municipiu (Vorbim de strazi nu de alei ori fundaturi) !

  RăspundeRăspunde
 11. Gelu spune:

  Multumim din inima tov. Tiseanu ca ne-a oferit pe muuuulte miliarde, platite din banii stransi de la noi, si impartiti parte in parte cu Constantinescu, o noua hazna publica in mijlocul unui lac!!!
  Daca ii place ce a iesit, eu i-as propune sa-i mai faca Hasegan o casuta pe malul lacului asta si sa stea toata ziua cu nasul in haznaua asta!

  RăspundeRăspunde
 12. Gelu spune:

  pt George – Garda de Mediu ar putea sa se uita ceva mai jos de lac, intre cele doua poduri spre Poiana, acolo unde se devarsa DIRECT IN RAUL PRAHOVA o “frumusete” de canalizare, despre care se spune ca e pluviala. N-am mai plouat de mult, dar apa vine zilnic, cu un debit maricel, este extrem de murdara (se vede dara de mizerie lasata in rau) şi PUUUTE!

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm nou 2 site

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  Floricon 1

  Reclama firma paza

  Delice