Administratie publica

Angajaţii din Primăria Câmpina pot primi salariile majorate cu 12%

Primaria CampinaVeşti bune pentru salariaţii din cadrul Primăriei Câmpina şi instituţiilor subordonate. Prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 41/30 septembrie 2015 privind modificarea şi completarea unor acte normative şi reglementarea unor măsuri bugetare, a fost abrogat acel articol din OUG 63/2010 care instituia un plafon maxim al cheltuielilor de personal. Odată abrogat acel articol, se poate acorda majorarea salarială de 12% aprobată de Guvern în vara acestui an, dar imposibil de pus în practică din cauza nebuniei din legislaţia în vigoare. Prin Ordonanţa 41 practic dispare noţiunea de plafon maxim al cheltuielilor de personal. Acum, salariile pot fi majorate pentru că sunt îndeplinite celelalte condiţii prevăzute de lege: unitatea administrativ teritorială să aibă venituri (iar Primăria Câmpina stă bine la acest capitol) şi să existe prevedere bugetară în acest sens, lucru care poate fi rezolvat uşor, printr-o rectificare bugetară. Este un subiect despre care se discută în prezent la nivelul Primăriei şi, cel mai probabil, va exista un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local în şedinţa Consiliului Local, care va avea loc la sfârşitul acestei luni.

Vă reamintim că, deşi Guvernul a aprobat creşteri salariale de până la 12% pentru sistemul bugetar, acestea nu puteau fi acordate tocmai din cauza acestui plafonul de cheltuieli, stabilit la începutul anului, aprobat de direcţiile finanţelor publice şi comunicat apoi la centru. Pentru ca majorarea să fie posibilă existau trei soluţii: fie o rectificare bugetară naţională, prin care să fie majorat plafonul maxim de cheltuieli de personal; fie o reducere considerabilă a numărului de angajaţi din sistemul bugetar; fie desfiinţarea plafonului, lucru care s-a şi întâmplat prin OUG 41/2015.

4 Comments

 1. Mihai Dan says:

  Deci nu mai sunt motive sa nu se acorde 12%.
  Doar daca nu vrea primarul. Daca nu vrea, sa zica asta angajatilor.

 2. cornel says:

  alte primarii acorda de 2-3 luni

 3. Horia Tiseanu says:

  Sandu si Cristina(Mihai Dan): cum sa nu vreau? Vom acorda majorarea de salariu cat se poate de repede.
  Uite asa manipulati cititorii, constant, pentru a ma denigra!

 4. admin says:

  Domnule primar, aveti de mai multa vreme aceasta idee fixa ca noi scriem singuri comentariile pe Campinaph. Bineinteles ca nu este adevarat, dar va spun sincer ca nici nu mai incerc sa va conving ca nu aveti dreptate pentru ca ar fi degeaba. Acest site chiar are cititori si unii dintre ei chiar comenteaza. Iar ei stiu foarte bine asta.
  In privinta articolului referitor la posibilitatea majorarii salariilor, eu cred ca ati citit doar comentariile, nu si articolul. Daca il citeati, vedeati ca nu scrie nimic impotriva Primariei sau primarului, din contra. Scrie clar acolo ca, cel mai probabil, va exista o rectificare bugetara pentru majorarea salariilor. Noi nu ne-am pus deloc problema ca dvs. nu ati fi de acord cu asta. Poate ca persoana care semneaza „Mihai Dan” este cineva din apropierea dvs., care stie mai multe. (Cristina Neculai)

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *