Cadrele militare în rezervă și retragere, din Câmpina, au organizat un simpozion dedicat Zilei Armatei Române

Categorie: Social 22 octombrie 2015

Seminar Ziua Armatei 2 Cadrele militare în rezervă și retragere, din Câmpina, au organizat un simpozion dedicat Zilei Armatei RomâneLa Câmpina a avut loc ieri o primă acțiune din seria celor dedicate Zilei Armatei Române, eveniment care va fi sărbătorit pe 25 octombrie, în Centrul Civic. Ieri, în incinta Clubului Petrol, filiala locală a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, condusă de col (r) Marian Dulă, a organizat un simpozion având ca temă “Sacrificiile câmpinenilor pentru apărarea patriei”. Au participat cadre militare în rezervă și retragere din MApN și MAI, reprezentanți ai Asociației “Cultul Eroilor”, veterani de război, profesori de istorie și elevi de la Liceul Tehnologic Energetic. 
Simpozionul a inclus, după cum se obișnuiește la astfel de manifestări, mai multe alocuțiuni despre Ziua Armatei Române, Monumentul Eroilor Jandarmi din Câmpina, despre eroii câmpineni ale căror nume le poartă diferite străzi din municipiu.
Seminar Ziua Armatei 3 Cadrele militare în rezervă și retragere, din Câmpina, au organizat un simpozion dedicat Zilei Armatei Române Seminar Ziua Armatei 1 Cadrele militare în rezervă și retragere, din Câmpina, au organizat un simpozion dedicat Zilei Armatei Române
În aceste zile premergătoare Zilei Armatei, reprezentanţii Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Câmpina și ai Asociației “Cultul Eroilor” merg prin unitățile de învățământ pentru a le vorbi elevilor despre istoria Armatei Române, despre categoriile de arme ale forțelor armate, despre eroii câmpineni care s-au jertfit pentru patrie în cele două războaie mondiale.
După cum bine știți, în fiecare an, pe 25 octombrie, sărbătorim Ziua Armatei Române şi asta se întâmplă din 1959 încoace. Atunci a fost emis decretul prin care 25 octombrie a fost aleasă ca zi a Armatei Române. O zi care marchează victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupaţie horthystă (1944). În 2015, se împlinesc 71 de ani de la eliberarea Transilvaniei, dar şi 156 de ani de la înfiinţarea Statului Major General, prin Înaltul Ordin de Zi nr. 83 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

3 comentarii to “Cadrele militare în rezervă și retragere, din Câmpina, au organizat un simpozion dedicat Zilei Armatei Române”


 1. cornel spune:

  Putini rezervisti mai are Campina , probabil dl. Dula anunta decat pe cine vrea .

  RăspundeRăspunde
 2. As spune:

  D-le Cornel,sustin ideea dvs.

  RăspundeRăspunde
 3. Marian Dula spune:

  Invit rezerviştii şi toţi câmpinenii la sărbătorirea Zilei Armatei, duminică la ora 11.00.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF