Administratie publica

O firmă privată vrea să administreze parcarea din spatele BCR Câmpina, în asociere cu Consiliul Local

Parcare Grivitei 1Pe adresa Consiliului Local Câmpina a venit o solicitare din partea societății Self Comp SRL. Administratorul acestei firme, Dumitru Bucur, le propune consilierilor câmpineni să analizeze posibilitatea înființării unui parteneriat public-privat în vederea administrării și exploatării parcării publice din Strada Griviței, din spatele Băncii Comerciale Române. Ce înseamnă asta? Parcarea ar rămâne publică, adică în proprietatea municipalității, dar ar fi administrată de o firmă privată, contra-cost, desigur. Solicitarea firmei Self Comp SRL este analizată, în prezent, la nivelul CL Câmpina. Nu s-a luat nici o decizie, dar este posibil să se discute despre acest subiect la ședința de joi a Consiliului Local. În cazul în care consilierii câmpineni vor fi de acord cu solicitarea, va trebui realizat un proiect de hotărâre în acest sens. Oricum, ar fi o premieră la Câmpina ca administrația locală să se asocieze cu o firmă privată pentru administrarea unei parcări. Și ar fi, în același timp, o rușine pentru această administrație locală, care astfel ar recunoaște că nu este în stare să se ocupe de o parcare publică situată chiar în zona centrală a localității.

Vă prezentăm în continuare argumentele cu care SC Self Comp SRL își susține solicitarea, ce vrea să ofere și ce ar dori să primească această firmă în baza unui eventual contract de asociere cu Consiliul Local.
„Susținem propunerea cu următoarele argumente:
– parcarea actuală a devenit un loc insalubru chiar în mijlocul municipiului
– SC Floricon nu are, în prezent, contract de salubrizare în această zonă, din moment ce nu există pubele sau coșuri de gunoi și nici nu prestează servicii de curățenie în acest loc
– SC Self Comp SRL se ocupă de doi ani de curățenia acestui spațiu public, plătind lunar un muncitor pentru această activitate
– pe lângă gunoaiele aruncate zilnic, în acest spațiu se practică cerșetoria, schimbul valutar ilegal, comerț ilicit cu veselă, cuțite, accesorii auto și altele
– majoritatea celor care folosesc acest spațiu provin din comunele învecinate cu municipiul Câmpina și parchează în acest loc pentru a evita parcarea cu plată de lângă Piața Centrală.
SC Self Comp SRL, înființată în anul 1994, are ca obiect de activitate administrarea parcărilor publice și este interesată să salubrizeze zona din jurul sediului său social”. Parcare Grivitei 2

În adresa transmisă de Self Comp SRL către Consiliul Local Câmpina sunt menționate și investițiile pe care societatea este dispusă să le realizeze din fonduri proprii la parcarea respectivă, investiții estimate la 20.000 euro cu tot cu TVA. De asemenea, sunt prezentate și cheltuielile lunare, totalul estimat al acestora fiind de 9.000 lei. În ceea ce privește veniturile, acestea sunt estimate la 16.260 lei pe lună, calculul având la bază numărul locurilor de parcare (40) și prețul pentru un loc de parcare (2 lei/oră).
Self Comp SRL propune încheierea unui contract de asociere în participațiune cu Consiliul Local, pe 20 de ani, cu o cotă de participare la profit și pierdere de 60% pentru Consiliul Local și 40% pentru Self Comp SRL.

17 Comments

  1. tase says:

    A se vedea parcarile pline de masini ale samsarilor pe artera principala,zona Piata,Penny si Kaufland.Politia locala doarme….

  2. aurel says:

    Casa aia mare din poza ..e a lu nea bucur….d’aia firma lui face curat acolo:)) ce combinatii se mai fac si la primarie..doamne!!!!

  3. costi says:

    Buna ziua,
    Transmitetile „geniilor” care au nascoit acesta idee, ca acolo parcheaza locatarii ale caror parcari sunt ocupate de altii (parcarile blocurilor de pe Griviteti) asa ca mai intati sa se gandeasca cum sa ne asigure noua locul de parcare. Si apropo de cate ori am parcat acolo nu am vazut nici-un comert ilicit, cersetorie poate….(din Paste in Craciun). Asa ca .. de unde ati venit!
    P.S. Lasati-o asa insalubra ca nu se supara nimeni de ani de zile…

  4. Olgutza says:

    Nu ma pot abtine sa nu fac niste observatii la tampenia asta cu parcarea. Domnule, este o parcare publica fara plata aproape plina tot timpul. Pentru ceea ce se intampla acolo nu e vina noastra. Daca e mizerie sa vina Floricon si sa faca curat. Floricon nu are nevoie de contract pentru o zona ca are contract pentru domeniul public din tot orasul. Daca nu sunt cosuri de gunoi sa cumpere Primaria cosuri prin compartimentul care se ocupa de administrarea domeniului public. Daca sunt infractiuni sa vina Politia si sa scape de cersetori, valutisti si vanzatori iliciti. Astea nu sunt motive sa dai parcarea in administrare unui privat si nici sa ma pui pe mine, cetatean al Campinei, sa platesc parcarea !!!

  5. Ion Dandoaselea says:

    Oare firma Self Comp SRL este cea care are si restaurantul din varianta de langa Podul lui Raky (deci cu totul alt obiect de activitate)? Oare administratorul acesteia sa fie acelasi domn Dumitru Bucur care locuieste in casa nou construita langa parcare?
    In alta ordine de idei omul are dreptate : oare de ce Floricon nu-si face treaba in zona? Oare de ce atat de laudata Politie Locala nu-si exercita atributiunile si acolo? Si domnul Bucur este locuitor al Campinei si are dreptul la un trai civilizat; probabil ca este deranjat de ce se intampla in aceasta parcare…
    Iar eu ma intreb ca simplu cetatean (platitor de taxe) al urbei : de ce nu face primaria acest lucru? Sa amenajeze, sa ingrijeasca si sa intretina o parcare (spatiu public de altfel)? La fel cum a facut 150 de metri mai departe, in piata. Si sa incaseze uzufructul. Urmam exemplul bazinului de inot si mai creem inca o afacere pentru vreun „client” al cine stie carui ales local? Dar probabil ca intrebarea va ramane retorica

  6. koko says:

    Avand in vedere ca este o firma cu cifra de afaceri 0 lei din 2005 si ca are cu totul alt obiect de activitate, este extrem de interesant cu va aproba primaria asa ceva!

    http://www.listafirme.ro/self-comp-srl-5878186/

  7. peBune says:

    :))) Adica Bucur isi face casa acolo si, apoi, decide sa „administreze” el parcarea.

    Marfa, ar fi dragut.

  8. Matei Florin says:

    astea sint numai bălării …! Mai sint multe parcări in oraș de ce nu le luați pe toate in parteneriat ? Si pe alea din spatele blocurilor faceți si voi un ban necinstit bai …

  9. richard Florin matei says:

    astea sint bălării …! Sint o grămada de parcări printre blocuri dați le gratis la toți …

  10. Vivianne says:

    Daca tot vor sa dea aceasta parcare, de ce nu se face o licitatie publica? Poate vine o alta firma care ofera conditii mai bune, alte conditii financiare etc. Si daca tot se incepe, poate se scot si alte parcari la licitatie pentru administrare privata. De exemplu, parcarea de pe Strada Soarelului, ce ziceti d-le primar?!

  11. As says:

    Argumentele SC Self prin care sustine solicitarea sunt puerile.Chiar ne credeti prosti?Aceasta parcare sa ramana ca si pana acum in administrarea Primariei,nefiind nevoie de alte investitii pe care firma respectiva le invoca.De multe ori am parcat masina in acel loc dar nu am vazut gunoaie,cersetori sau diversi”afaceristi”…

  12. Mihai Dan says:

    Fiecare poate alege ce vrea, unde vrea?
    Să știu și eu, ca să îmi fac o listă de priorități.

  13. misu says:

    chiar ne credeti dusi cu pluta ?probabil ca acel ,,domn ,,nu are liniste si doreste sa inchida parcarea . cum ne mai tine pamantul asta , unii mor de foame si altii vor sa profite de tot ce se poate , ce parteneriat domnule primar ??? Primaria chiar nu este in stare sa puna niste pubele sau sa trimita un om sa faca curat ? de unde are acest SELF COMP SRL bani daca este pe – si profit 0 ? chiar santem satui de VOI privatizatilor care nu platiti taxa si impozite dar vreti contracte cu statul sau cu primariile ! RUSINEEEEEE

  14. Alin says:

    Da,e o alta afacere pusa la cale de dl.Bucur.Ce teren a dat la schimb pentru a obtine terenul din DN 1? Pe acel teren primit de primarie se poate face ceva?

  15. Dima Paul says:

    Din articolul dvs deduc ca mingea e acum in terenul consiliului local. Sper ca domnii consilieri sa nu fie de acord cu o astfel de tampenie si sa se gandeasca si la noi campinenii astia care i am ales, ca interesele noastre trebuie reprezentate nu ale unei firme private.

  16. mariancd says:

    In sfarsit Dl. Bucur o sa aibe o curte unde sa-si tina masinile. Intai inchidem parcarile dintre blocuri cu bariere, acum dam in folosinta privata alta. Pe zi ce trece se micsoreaza numarul locurilor unde poti sa-ti lasi masina 1/2 h fara sa scoti banul din buzunar. Domeniul Public a devenit privat, fie el firma sau locatar de bloc cu loc de parcare gratis.

  17. andu says:

    Acum e deranjat si de prezenta vecinilor. ii poarta prin tribunal

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *