William Brânză și George Ionescu, parlamentarii prahoveni descoperiți de ANI în conflict de interese

Categorie: Politica 14 octombrie 2015

Branza si Ionescu William Brânză și George Ionescu, parlamentarii prahoveni descoperiți de ANI în conflict de intereseAgenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în cazul a 32 de foști sau actuali parlamentari (31 deputați și un senator). Valoarea totală a contractelor încheiate cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese este de peste un milion de lei. Printre cei 32 de parlamentari se numără și doi din Prahova. Este vorba despre fostul deputat William Brânză și actualul deputat George Ionescu. Potrivit comunicatului remis de ANI, cei doi și-au angajat fratele, respectiv fiul, în cadrul propriului birou parlamentar. William Brânză a fost liderul PDL Diaspora și deputat PDL, în timp ce George Ionescu (care provine tot din fostul PDL) este deputat PNL și co-președinte al PNL Prahova. Concret, iată ce spune Agenția Națională de Integritate despre cei doi parlamentari prahoveni:
- În calitate de deputat, William Gabriel Brânză a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care și-a angajat fratele în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003. În baza contractului civil încheiat, fratele său a obţinut venituri salariale în cuantum total de 23.393 lei.
- În calitate de deputat, George Ionescu a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care și-a angajat fiul în funcția de referent în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003. În baza contractului civil încheiat, fiul său a obţinut venituri salariale în cuantum total de 35.991 lei.

ANI mai informează că persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. În cazul celor doi parlamentari prahoveni, doar William Brânză nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în termenul prevăzut de lege, în exercitarea dreptului la apărare.

După cum bine se știe, în conformitate cu Legea 161/2003, „prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative. Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitatea, integritatea, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public”.

un comentariu to “William Brânză și George Ionescu, parlamentarii prahoveni descoperiți de ANI în conflict de interese”


 1. Badescu Florin spune:

  Cladirea D-nului BRANZA este inca in picioare dar fara Autorizatie de Constructie .Primaria ce face ????????????Consilierii ce fac ????????

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF