Consilierul câmpinean Horațiu Zăgan, descoperit de ANI în conflict de interese administrativ

Categorie: Administratie publica 6 noiembrie 2015

Horatiu Zagan 255x300 Consilierul câmpinean Horațiu Zăgan, descoperit de ANI în conflict de interese administrativAgenția Națională de Integritate a emis astăzi un comunicat prin care a anunță că a constatat stare de incompatibilitate sau existența unui conflict de interese de natură administrativă ori penală la 25 de aleși locali. Printre aceștia se numără și consilierul câmpinean Horațiu Zăgan (PSD), despre care ANI spune că a încălcat regimul juridic al conflictului de interese administrativ, deoarece, în calitate de consilier local, a votat hotărâri legate de societatea Floricon Salub, la care este angajat. “În perioada deținerii calității de consilier local a participat la ședința Consiliului Local al municipiului Câmpina, județul Prahova, exprimându-și votul în mod favorabil la adoptarea hotărârii privind aprobarea ajustării tarifelor pentru serviciul prestat persoanelor fizice și juridice de SC Floricon Salub SRL Câmpina, deși avea un interes personal în aprobarea acesteia. Practic, au fost obținute anumite beneficii pentru o societate comercială de la care persoana evaluată obține venituri”, se menționează în comunicatul ANI.

În conformitate cu Art. 77 din legea 393/2004 privind Statutul aleșilor locali:
(1) Consilierii județeni și consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea și adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii.
(2) În situațiile prevăzute la alin. (1), consilierii locali și consilierii județeni sunt obligați să anunțe, la începutul dezbaterilor, interesul personal pe care îl au în problema respectivă.
(3) Anunțarea interesului personal și abținerea de la vot se consemnează în mod obligatoriu în procesul-verbal al ședinței.

Ce riscă aleșii locali aflați în conflict de interese? Să nu mai poată ocupa o funcție de demnitate publică pe o perioadă de trei ani. Cu alte cuvinte, să nu mai poată candida la următoarele alegeri locale, în cazul nostru. Horațiu Zăgan poate ataca în instanța de contencios administrativ decizia ANI.

3 comentarii to “Consilierul câmpinean Horațiu Zăgan, descoperit de ANI în conflict de interese administrativ”


 1. co sinus spune:

  Foarte interesante aceste decizii. Atât la PDL cât și la PSD . Se tem de concurență?

  RăspundeRăspunde
 2. ana nedelcu,58 ani , pensionara spune:

  Parca ar fi singurul. Probabil crede ca nu-i de ajuns supra pretul gunoiului in zona.

  RăspundeRăspunde
 3. johnny spune:

  Eu nu inteleg cum selectează ANI pe cine verifica. Consilierii Fratila si Papuc au fost sau sunt clar in incompatibilitate sau conflict de interese ( nu ma pricep). Sau se reclama intre ei?
  Când încep verificarea de ce nu merg de la A la Z?

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm nou 2 site

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  Floricon 1

  Reclama firma paza

  Delice