Administratie publica

Parc fotovoltaic de 1,5 milioane euro, la Băneşti

Parc fotovoltaic Banesti 1De câteva zile, la Băneşti a început realizarea efectivă a unui parc fotovoltaic, un proiect european în valoare de 1,5 milioane euro, câştigat de Primăria comunei. Parcul fotovoltaic va fi funcționa în zona Dumbrava, în apropierea Centrului de Sănătate (o investiţie privată aflată în derulare), lucrările fiind preconizate a se finaliza până la Crăciun. Deja s-a început instalarea celor 800 de panouri fotovoltaice, care se vor întinde pe 4.500 mp şi care vor produce energie electrică de 150 KW/oră. De asemenea, au fost deja aduse un transformator, două invertoare, o cabină de medie tensiune, cabluri electrice, stâlpii necesari atât pentru realizarea gardului împrejmuitor, cât şi pentru susţinerea panourilor fotovoltaice. 
„Este un proiect extrem de important pentru localitatea noastră şi care are o valoarea mare, de 1,5 milioane euro. Se lucrează din plin, deja a început montarea panourilor şi, dacă vremea ne permite încă aproape două săptămâni, am convingerea că vom putea finaliza lucrarea până la 25 decembrie. Energia electrică produsă aici va fi folosită exclusiv pentru iluminatul public stradal şi iluminatul instituţiilor publice – sediul Primăriei, şcoli, grădiniţe, dispensare etc. În acest an, în medie, am plătit lunar pentru energia electrică 11.000 – 12.000 lei, bani pe care, de anul viitor, îi vom economisi şi îi vom putea folosi la alte proiecte pentru dezvoltarea localității”, ne-a declarat primarul comunei Băneşti, George Stoica.
Parc fotovoltaic Banesti 2Parc fotovoltaic Banesti 4 Parc fotovoltaic Banesti 5 Parc fotovoltaic Banesti 6

3 Comments

 1. Hasan says:

  Un primar caruia ai pasa de comuna si de oamenii care l-au ales.
  Tineti-o tot asa!

 2. Ungureanu says:

  Felicitări domnului primar Stoica!!

 3. Neagoe says:

  In articol probabil ca e vorba de puterea instalata: 150 KW. Daca era energia produsa, 150 kWh, trebuia specificata si perioada de timp in care se produce (zile, ore,…). Intr-o ora un sistem cu puterea instalata de 150 kW va produce in mod ideal 150kWh energie. Unitatea de masura kW/ora din articol e probabil o eroare de tipar.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *