Administratie publica

Autorităţile din Valea Doftanei fac demersuri peste demersuri pentru obţinerea unei ambulanţe

V DoftaneiComuna Valea Doftanei are aproximativ 7.000 de locuitori și pentru toți aceștia există un singur cabinet medical, deschis de luni până vineri, de la 9.00 la 16.00. În caz de urgențe, situația este foarte complicată. Ambulanța vine de la Câmpina. Drumul este lung, face aproape o oră, chiar și mai mult în condiții de iarnă. O oră dus, apoi timpul în care echipajul acordă primele îngrijiri medicale, apoi drumul la întoarcere, se ajunge astfel la peste trei ore din momentul în care se apelează la 112 și până când Ambulanța ajunge cu pacientul la Spitalul Municipal Câmpina. 
În aceste condiții, Primăria Valea Doftanei a făcut și continuă să facă demersuri pentru dotarea punctului ISU din comună cu o ambulanţă. Problema nu ar fi rezolvată complet, dar măcar s-ar reduce timpul în care un pacient ar putea ajunge la spital. „Am făcut mai multe demersuri la diverse instituții centrale pentru dotarea punctului ISU de la Valea Doftanei cu o ambulanţă. Am ajuns chiar și la secretarul de stat Raed Arafat, care ne-a promis că ne sprijină pentru rezolvarea acestei probleme. Din păcate, până acum nu s-a concretizat nimic. Noi vom continua demersurile şi chiar în perioada următoare voi trimine noi memorii la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Comandamentul Central al ISU pentru asigurarea unei ambulanțe. Avem mare nevoie de ea și trebuie să rezolvăm cumva această problemă”, ne-a declarat primarul comunei Valea Doftanei, Ion Manea.

1 Comment

  1. Elena says:

    Da,este nevoie de mai multa atentie din partea autoritatilor pentru dotarea cabinetului cu o salvare si chiar cu personal competent care sa trateze pacienti in mod normal, nu cu un dooctor care habar nu are de medicina si de pacienti .

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *