Electoral

Noi am întrebat, candidații la Primăria Câmpina au răspuns – CONSTANTIN CÂNDEA (PSD)

Constantin Candea CampinaphCelor opt candidați la funcția de primar al municipiului Câmpina le-am adresat în scris patru întrebări. Șase dintre ei au avut amabilitatea să ne răspundă. Unii chiar foarte repede, cum a fost cazul lui Ioan Adrian Pițigoi (PMP), care ne-a transmis răspunsurile în mai puțin de două ore de la primirea întrebărilor. De asemenea, au răspuns întrebărilor noastre: Nicoleta Gherman (PSRO), Andrei Istrate (UNPR), Daniel Ioniță (ALDE), Constantin Cândea (PSD) și Florin Anghelescu (PP-LC). Le mulțumim tuturor pentru disponibilitate. Nu au răspuns demersului nostru Horia Tiseanu (PNL) și Vlad Anghelescu (PRU) și nu ne rămâne decât să sperăm că nu vor proceda la fel în momentul în care vor deține o funcție publică. Vă prezentăm pe rând răspunsurile fiecărui candidat în parte. Acum, Constantin Cândea – jurist, candidatul PSD.

1. Cum credeți că poate fi rezolvată situația lucrărilor de canalizare din Câmpina, sistate în prezent din cauza problemelor intervenite între HidroPrahova și firma constructoare?
Pe toate străzile pe care am fost şi am discutat cu oamenii, aproape fără excepţie toţi ne-au cerut să facem ceva pentru rezolvarea acestei probleme. Soluţia nu este deloc simplă, dar există şi trebuie rezolvată pentru că este o adevărată pată pe obrazul localităţii noastre. La modul concret, primul pas care trebuie făcut va fi o discuţie extrem de serioasă cu reprezentanţii HidroPrahova, dar şi cu cei ai constructorului, de la aceştia trebuind să vină soluţiile pentru finalizarea tuturor lucrărilor de canalizare şi refacerea carosabilului pe străzile pe care s-a intervenit. Soluţiile oferite de constructor şi de HidroPrahova vor fi prezentate public, vor fi discutate în Consiliul Local şi se va lua cea mai bună decizie. Dacă nu este pe placul câmpinenilor varianta propusă, tot oamenii vor fi cei care vor decide ieşirea Câmpinei din asocierea HidroPrahova, înfiinţarea unui serviciu public de apă şi canal şi rezolvarea pe cont propriu a problemelor de canalizare, prin accesarea de fonduri europene.
Trebuie să spunem oamenilor adevărul şi lucrurilor pe nume. Din cauza proastei gestionări de către toţi factorii implicaţi a lucrărilor de canalizare, cred că sunt şanse minime pentru a se mai lucra ceva în acest an. Aşa ca 2016 va fi dedicat găsirii celor mai bune soluţii şi rezolvării tuturor procedurilor, cel mai probabil, pentru o nouă achiziţie publică privind executantul lucrării, precum şi stabilirea unui grafic riguros, precis, cu termen extrem de clare şi cu sancţiuni dure pentru depăşirea lor. Şi d-abia anul viitor să putem lucra în plin, la capacitate maximă, pntru rezolvarea cât mai rapidă şi cu minimum de disconfort pentru câmpineni, a acestei probleme. Cine spune că rezolvă ceva din situaţia canalizării în acest an, eu cred că minte sau nu înțelege exact cum stau lucrurile!

2. Primarul nu poate crea direct locuri de muncă. Totuși, care ar fi soluțiile dvs. pentru atragerea de investitori care să creeze locuri de muncă în Câmpina?
Probabil este cea mai gravă problemă cu care se confruntă comunitatea noastră având în vedere impactul social. Cred că cel mai important lucru pe care trebuie să-l ştie oamenii este că există soluţii şi noi avem buna credinţă şi priceperea de a le pune în aplicare. Astfel, noul Cod Fiscal oferă posibilitatea Consiliilor Locale de a acorda o serie de facilităţi pentru investitori, astfel încât să reuşim să-i atragem pe aceştia şi dezvoltarea afacerilor lor să ducă la crearea de noi locuri de muncă. Asigurarea unui climat de cinste, corectitudine, transparenţă şi mai ales faptul că nu li se vor mai cere bani investitorilor care vin la Câmpina cred că vor atrage un număr destul de mare de potenţiali investitori. De asemenea, din discuţiile cu viitorii consilieri locali, cu societatea civilă (care va trebui implicată mai mult în luarea deciziilor importante pentru comunitate) şi cu specialiştii în diverse domenii, vom putea identifica sectorul sau sectoarele în care administraţia locală va putea crea societăţi sau servicii publice, acestea putând aduce în mod direct un număr de locuri de muncă. Putem să condiționăm societățile din alte județe, care câștiga licitațile lucrărilor în Câmpina, să lucreze cu muncitori orașul nostru.

3. Cum ar putea fi rezolvată problema locurilor de parcare din Câmpina?
Unul dintre primele lucruri pe care intenţionez să le fac în calitate de primar al municipiului Câmpina este acela de a realiza un inventar al locurilor de parcare pentru fiecare zonă în parte. Cu aceste date în faţă putem stabili exact care sunt zonele cu cele mai mari probleme în privinţa asigurării numărului de locuri de parcare necesar, la acestea adăugându-se în mod evident zona centrală. Doresc să fac aici o precizare. Am constatat că foarte mulți cetățeni au curți, garaje,spații suficiente, dar își parchează autovehiculele pe străzi, pe trotuare, în fața caselor, blocând sau opturând traficul rutier, ceea ce este contrar spiritului civic. Revin, în fiecare cartier unde se  constată că este nevoie de un număr suplimentar de locuri de parcare, vom merge la faţa locului şi vom discuta cu cetăţenii cele mai bune soluţii, pentru că noi suntem în slujba lor şi trebuie să ţinem cont de dorinţele şi problemele lor.
Pentru zona centrală, vom discuta cu specialiştii şi vom iniţia o amplă dezbatere publică pentru a găsi cea mai bună soluţie, una dintre variantele de care oamenii mi-au vorbit cel mai mult fiind aceea a realizării unei parcări supraterane pe locul fostului bazar de pe strada Caragiale, din spatele Complexului Carrefour. Acolo vor fi peste 200 locuri de parcare, care adăugate la locurile deja existente în parcarea centrală vor putea asigura rezolvarea acestei probleme stringente. Vom realiza în același timp o mai buna fluidizare a traficului rutier evitând blocajele prin parcările ilegale. Sunt conștient că nu putem să-i imputăm unui conducător auto faptul că a parcat într-un loc nepermis dacă noi nu-i oferim loc de parcare.

4. Care considerați că ar fi alte două probleme importante ale localității și ce soluții aveți pentru rezolvarea lor?
Sunt multe probleme de rezolvat, dar avem soluţii şi împreună cu echipa mea de viitori consilieri locali din partea PSD vom acorda o mare atenţie implicării cetăţeanului în actul decizional. Iar două dintre problemele importante, pe care le vom discuta cu oamenii şi pe care vrem să le rezolvăm rapid sunt următoarele:
– accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea termică a blocurilor. Ne uităm în Ploieşti că se lucrează la reabilitarea termică a blocurilor, în Bucureşti și în multe alte oraşe la fel, în Câmpina nu. Firesc, înseamnă că problema este aici. Sunt multe blocuri în Câmpina şi cu foarte puţine excepţii, toate, pe rând, vor intra în programul de reabilitare termică. Şi nu vom mai sta cu mâna întinsă la Guvern, ascunzându-ne confortabil în spatele formulei „nu ne dă Guvernul bani”, ci vom întocmi proiecte pentru accesarea de fonduri europene, toate viitoarele proiecte cu fonduri europene pe care le voi derula fiind garantat că nu vor mai avea problemele pe care le-au întâmpinat toate proiectele cu fonduri europene derulate până acum în Câmpina. Şi nu este nevoie să exemplificăm decât cu Calea Dacia.
– preluarea terenului de aproximativ 14 hectare de la Şcoala de Poliţie, unde vom realiza tot cu fonduri europene un parc fotovoltaic, pentru că municipiul Câmpina este locul cu cele mai multe zile însorite pe an din România. Există deja unele studii în acest sens şi am convingerea că odată realizat, probabil într-un an şi jumătate, va asigura o mare parte a necesarului de iluminat public, inclusiv al multor instituţii publice (şcoli, grădiniţe etc). Iar banii astfel economisiţi, sute de milione de lei vechi lunar, vor fi redirecţionaţi pentru cofinanţarea unor noi proiecte europene pentru dezvoltarea localităţii.

 

2 Comments

  1. ionel says:

    Cuvintele de ordine pt. candidatul PSD;
    – „vom discuta, vom analiza, vom lua decizii, vom realiza” cam mult vom nimic precizat, poate reabilitarea termică a blocurilor. In orasul nostru max. 35% din populatie traieste la bloc restu la case. De ce nu se reabiliteaza termic si casele asta e DISCRIMINARE domnule.

  2. Frank Ion says:

    1.In presa a fost relatata povestea Canalizarii si perceptia populatiei e clara;din cauza coruptiei,a lipsei de responsabilitati si nepasare din toate partile fondurile europene au fost blocate si o noua fazare dureaza .In tot acest timp orasul arata ca dupa razboi.Ce zice vicele din PSD ,are alta parere? Ce rol si responsabilitate are Primaria in toata aceasta harababura de lucrare.

    2.Primaria creeaza locuri de munca temporare prin atragerea fondurilor europene precum si din fondurile locale daca nu cumpara masina de 28 mii de euro ,apropo ce zice vicele de acesta investitie iresponsabila?.
    Locurile PERMANENTE SE CREEAZA PRIN PARCURI INDUSTRIALE .

    4.Oare terenul de 14 ha nu poate fi folosit sa genereze locuri de munca Permanente ce aduce beneficii uriase pe termen lung decat de moment.

    Intrebare;va bazati pe expertiza profesionala a angajatilor din Primarie?precum si a Consilierilor Locali ?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *