Actualitate

Inspecţie la Şcoala „Câmpineanu” pentru acreditarea clasei de înot

scoala campineanuDupă doi ani de demersuri, la începutul lui 2016, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a aprobat înfiinţarea unei clase I la Şcoala „Ion Câmpineanu” din Câmpina, clasă cu profil de înot. De asemenea, s-a aprobat un efectiv de 24 elevi pentru această clasă.
Apoi, şcoala a pregătit din punct de vedere logistic totul, iar Consiliul Local a aprobat alocarea unei sume de 3.200 lei pentru obţinerea autorizaţiei de la ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii Învăţământului Preuniversitar), iar astăzi, inspectori de la această agenţie au venit în control la Şcoala „Ion Câmpineanu”. Din declaraţiile celor care i-au însoţit pe inspectori, totul a  fost în regulă, fiind de aşteptat că în foarte scurt timp să sosească şi acreditarea propriu-zisă, în formă scrisă.
S-a ales Şcoala „Ion Câmpineanu” pentru înfiinţarea acestei clase de înot atât pentru faptul că este cea mai apropiată de Bazinul didactic de înot, dar şi pentru că este una dintre puţinele instituţii de învăţământ câmpinene unde profesorul de educaţie fizică are această specializare. Astfel, după cinci ani de la inaugurarea bazinului de înot din Câmpina, în prezenţa prim-ministrului de atunci, Emil Boc, de-abia acum se va putea îndeplini scopul pentru care a fost propus acest proiect cu bazinul de către Jenica Tanacu, pe vremea când directorul al Muzeului Hasdeu era consilier local.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *