Week-end-ul trecut, dublu eveniment de excepţie la Castelul Hasdeu

Categorie: Eveniment 4 iulie 2016

hasdeu 4 Week end ul trecut, dublu eveniment de excepţie la Castelul HasdeuDouă zile la rând, Castelul Hasdeu din Câmpina a fost gazda unor evenimente culturale excepţionale.
Mai întâi, sâmbătă, a avut loc pentru al 26-lea an consecutiv “Sărbătoarea celor 2 Iulii”, care în acest an a stat sub semnul unui eveniment editorial de excepţie – lansarea volumului “B.P. Hasdeu – Iulia Hasdeu, corespondenţă pentru eternitate”, îngrijit de Jenica Tabacu, directorul Muzeului “Hasdeu”. Este o carte-document, care reuneşte în 734 de pagini 365 de epistole între Iulia Hasdeu şi tatăl său, o prezentare cât se poate de concretă a vieţii cotidiene din acea perioadă de la Paris şi Bucureşti.
‘Sărbătoarea celor 2 Iulii’ a inclus, pe lângă lansările de carte, mai multe prelegeri, o superbă expoziție de pictură – ‘Ruine’ a pictorului Codruț Radi, o expoziție de sculptură – ‘Reflexii din lumină’ a artistului plastic Alfred Dumitriu, dar și spectacolul de teatru ‘E pur si muove’ cu o distribuție remarcabilă: Monica Davidescu, Tomi Cristin, Ovidiu Cuncea și Sara Cuncea (actori ai Teatrului Proiect Câmpina). La întregul eveniment, desfășurat ca de obicei în superba grădină a Castelului, a participat un public numeros - mulți oameni de cultură, dar și foarte mulți oameni simpli, iubitori de cultură. De asemenea, au fost prezenți senatorul George Severin, primarul Horia Tiseanu și mai mulți consilieri locali.
hasdeu 5 Week end ul trecut, dublu eveniment de excepţie la Castelul Hasdeu hasdeu 6 Week end ul trecut, dublu eveniment de excepţie la Castelul HasdeuA doua zi, Castelul Hasdeu a găzduit un concert de excepţie susţinut de soprana americană de origine română Menorah Winston, alături de o soprană de numai 11 ani, Fiorela Miria, acompaniate de pianista Hermira Gjoni.

hasdeu 1 Week end ul trecut, dublu eveniment de excepţie la Castelul HasdeuA fost un concert unic, primul dintr-o serie de 7 concerte susţinute de Menorah Winston în România, iar unicitatea concertului a  fost dată de faptul că s-a cântat în nu mai puţin de 15 limbi sau dialecte. O adevărată încântare, cu treceri de la clasicele italiană, spaniolă sau rusă, la ebraică, albaneză, dar şi la dialectele napoletană sau provensală, fără a lipsi, bineînţeles, dulcea limbă românească.

hasdeu 2 Week end ul trecut, dublu eveniment de excepţie la Castelul Hasdeu hasdeu 3 Week end ul trecut, dublu eveniment de excepţie la Castelul Hasdeu

un comentariu to “Week-end-ul trecut, dublu eveniment de excepţie la Castelul Hasdeu”


 1. Roman Roman spune:

  Marele Primar a recitat poezia :”catelus cu parul cret fura…..din cotet” hehehehe.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm nou 2 site

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  Floricon 1

  Reclama firma paza

  Delice