A murit Regina Ana a României. Corpul neînsufleţit al Reginei se va afla pentru o zi la Castelul Peleş

Categorie: Eveniment 1 august 2016

regina ana A murit Regina Ana a României. Corpul neînsufleţit al Reginei se va afla pentru o zi la Castelul PeleşAproape de ora 14.00, în spitalul din Morges, Elveţia, a încetat din viaţă Regina Ana a României, la vârsta de 92 ani. Corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară pe 9 august, urmând ca pentru o zi să fie depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş şi o zi în Sala Tronului de la Palatul Regal de pe Calea Victoriei, din Bucureşti. Apoi, Regina Ana va fi înmormântată la Catedrala Arhiepiscopală Regală din Curtea de Argeş. Înmormânarea va avea loc sâmbătă, 13 august, când a fost decretată zi de doliu naţional.
Evenimentul de la Castelul Peleş vine după ce în luna mai a acestui an, tot aici s-au sărbătorit 150 de ani de la instaurarea monarhiei în României.
Regina Ana a României s-a născut pe 18 septembrie 1923 la Paris, fiind principesă de Bourbon-Parma. A fost singura fiică a prinţului Rene de Bourbon Parma şi a prinţesei Margaret a Danemarcei. L-a cunoscut pe Regele Mihai în noiembrie 1947, la nunta principesei Elisabeta a Marii Britanii. S-au căsătorit în iunie 1948 la Atena şi au 5 copii – Margareta, Elena, Irina, Sofia şi Maria.
În spitalul din Morges, Elveţia, Regina Ana i-a avut alături pe Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia şi Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alături de Regină, în fiecare zi din ultima săptămână. Cu o zi înainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la părintele titular al Parohiei Catolice din oraşul Morges.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm nou 2 site

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  Floricon 1

  Reclama firma paza

  Delice