Actualitate

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davilla” a început cursurile și la Ploiești

Deschiderea noului an universitar a însemnat pentru Ploiești, pentru Prahova, o premieră – începerea cursurilor Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davilla” din București și în capitala județului nostru. La acest moment festiv a fost prezent și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.

”În calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, mi-am dorit foarte mult să pregătim, la noi în județ, doctori și asistente medicale. De aceea, am fost extrem de bucuros să particip la deschiderea noului an universitar la secția de la Ploiești a Universității de Medicină și Farmacia ”Carol Davilla”. Îmi doresc să avem studenți de la UMF ”Carol Davilla” în Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Andreoiu”, să avem rezidenți, să lucreze în spitalul nostru cei mai buni profesori doctori de la București. De asemenea, îmi doresc transformarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești în spital clinic universitar, lucru perfect realizabil având în vedere că avem cel mai modern bloc operator din țară, cu 13 săli de operații noi, echipate la cele mai înalte standarde, avem un spital modular nou, care urmează să fie dat cât de curând în folosință, și lucrăm la renovarea și dotarea Ambulatoriului și a Unității de Primiri Urgențe, care vor fi puse la punct până în luna decembrie. În plus, săptămâna viitoare vom lansa licitația pentru construcția și dotarea unei secții de ginecologie și a uneia de pediatrie ultramoderne, ambele reprezentând cea mai mare investiție în infrastructura de sănătate din Prahova, în valoare de peste 42 milioane euro. Toate aceste investiții au valoare în măsura în care specialiștii din sănătate îi dau valoare. Și de aceea, parteneriatul pe care Consiliul Județean Prahova l-a încheiat cu Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davilla” este extrem de important pentru prahoveni.
Vreau să mulțumesc conducerii Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davilla”, în special domnului Rector Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, pentru deschiderea de care au dat dovadă atunci când le-am propus să înființeze această secție la Ploiești. De asemenea, le mulțumesc partenerilor noștri de la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești și de la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Andreoiu” pentru implicarea în acest proiect”, a scris Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, pe contul său de Facebook.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *