Actualitate

Guvernul Ciolacu a mai alocat un miliard lei în Trezorerie și împinge administrațiile locale să se împrumute pentru asigurarea cofinanțării proiectelor europene

Pentru a doua oară într-un interval de numai câteva săptămâni, Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu a transferat de la Fondul de rezervă aflat la dispoziția Executivului către Trezorerie suma de un miliard lei, scopul fiind acela de a permite administrațiilor locale să se împrumute în Trezorerie pentru asigurarea cofinanțării proiectelor cu fonduri europene.

Conform ordonanței prin care s-a aprobat acest transfer, consiliile județene se pot împrumuta în limita a 25 milioane lei, municipiile în limita a 10 milioane lei, iar orașele și comunele, nelimitat.
Este o soluție care mută rezolvarea problemei de pe masa Guvernului, aflat aproape de limita incapacității de plată, pe masa administrațiilor locale și a bugetelor locale. În loc să asigure finanțarea proiectelor europene și a rulajului care să facă lucrurile să se miște, liderul PSD Marcel Ciolacu preferă să se spele pe mâini de problemă, într-o încercare disperată de a masca faptul că vistieria țării este aproape goală. Prin această măsură Guvernul Ciolacu împinge administrațiile locale să ia credite din Trezorerie, pentru cele mai multe localități fiind unica soluție de a supraviețui, dar și pentru a se asigura că se lucrează și se încheie proiectele cu fonduri europene care au ca termen decembrie 2023.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *