Actualitate

Lovitură pentru Centura de Est a Câmpinei, un proiect așteptat și dorit de zeci de mii de oameni

Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Ilfov a decis joi, la primul termen, suspendarea HCL 179/25 octombrie 2023, prin care se aproba îndeplinirea procedurii de radiere din cartea funciară a dreptului de superficie, uz și servitute în favoarea societăților Elsid și Electrocarbon asupra terenurilor aparținând Municipiului Câmpina.

Decizia este cel puțin bizară, atâta vreme cât prin respectiva hotărâre, Consiliul Local decisese doar împuternicirea primarului Alin Moldoveanu să demareze toate procedurile LEGALE pentru a radia drepturile din Cartea Funciară. Ce poate fi ilegal, care să susțină suspendarea, pentru o hotărâre prin care cineva să fie împuternicit să facă ceva în baza unei legi?!

Dincolo de decizia Tribunalului Ilfov, trebuie reamintit că cele două societăți nu au plătit niciun leu pentru exercitarea dreptului de superficie pentru câteva zeci de hectare de teren pe malul drept al râului Doftana. Mai mult de atât, prin demersul celor două societăți și judecata bizară a Tribunalului Ilfov este pusă în pericol realizarea centurii Câmpinei, o lucrare așteptată și dorită de zeci de mii de oameni, pentru că de aceasta ar beneficia nu numai locuitorii municipiului dar și cei din Brebu, Telega, Șotrile, Valea Doftanei, precum și foarte mulți bucureșteni care au case în aceste localități. Când peste tot se încearcă găsirea de soluții pentru astfel de variante alternative, la noi se blochează orice investiție de acest gen.

1 Comment

  1. Un telegean says:

    De ce nu se spune si faptul ca CJ a proiectat DOUA sosele paralele, cate una pe ambele maluri ale Doftanei, intre Banesti si Brebu ? Si asta fara sa consulte specialisti buni in amenajarea teritoriului ? Sau ca, in loc sa se foloseasca de infrastructura buna existenta (vechea sosea nationala prin Banesti), au proiectat ca zevzecii o ocolire a Banestilor pe la est, prin padurile dealului Ciobu ?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *