Administratie publica

Iulian Dumitrescu: “Avem 30 de milioane de Euro fonduri europene pentru construcția primului campus de învățământ dual din Prahova”

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, şi ministrul Educaţiei Naţionale, Ligia Deca, au semnat contractul de finanțare, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru realizarea unui campus pentru învăţământul dual în județul Prahova. Proiectul elaborat de CJ Prahova, în parteneriat cu UPG Ploiești, Liceul „Lazăr Edeleanu” şi OMV Petrom va include locuri de cazare, bază sportivă, locuri de relaxare şi agrement, laboratoare cu dotări ultramoderne şi clădiri administrative.

 Există două obiective fundamentale: a) crearea unor oportunităţi de dezvoltare profesională și academică pentru elevii şi studenţii din Prahova; b) sprijinirea companiilor prahovene cu forţă de muncă bine pregătită pentru a înfrunta provocările viitorului.
„Prahova pe primul loc înseamnă un judeţ în care tinerii, indiferent de condiţia lor materială, să beneficieze de cele mai bune condiţii şi de o educaţie performantă şi adaptată pieţei muncii. La fel cum înseamnă o colaborare bună cu mediul de afaceri, dar şi cu instituţiile de învăţământ. Constant, am luptat pentru dezvoltarea învăţământului universitar și tehnic la noi în judeţ şi pentru păstrarea aici a celor mai bune minţi din Prahova oferind oportunităţi şi infrastructură la standarde înalte. Faptul că reuşim să atragem 30 de milioane de euro fonduri europene pentru realizarea acestui campus integrat pentru învățământul profesional și tehnic reprezintă o reuşită importantă a Consiliului Judeţean. Vreau să mulţumesc partenerilor noştri care au făcut posibilă această reuşită”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu.
Proiectul „Consorțiu Academic Mehedințeanu Petroleum – PH01CAMP” are o valoare totală aprobată de 149.352.292 de lei. Termenul până la care lucrarea de investiţie ar urma să fie finalizată şi dată în folosinţă este 30 iunie 2026.
„Îl felicit pe domnul preşedinte Iulian Dumitrescu pentru proiectul pe care l-a iniţiat. Multă lume a lucrat la acest proiect, dar acum începe greul. Un judeţ performant economic, aşa cum este Prahova, cu multă industrie şi mulţi operatori economici, poate să aibă beneficii însemnate în urma acestei lucrări importante de investiţii. Mă bucur că se păstrează tradiția din învățământul prahovean și se continuă specializarea în petrol și gaze, unică în România”, a punctat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *