Actualitate

Autodenunț. Catastrofă pentru Câmpina!

A fost surprinzător pentru mulți câmpineni să asiste la un autodenunț în direct, scris olograf, asumat și semnat de Irina Mihaela Nistor, candidatul PSD la funcția de primar la viitoarele alegeri locale.

Aceasta a anunțat că nu va continua proiectul privind pasajul subteran, care conține și regenerarea urbană de la suprafață (centrul civic) și parcarea subterană, atât de necesară și îndelung așteptată de câmpineni. Anunțul Irinei Nistor implică asumarea blocării fondurilor europene, blocării dezvoltării Câmpinei și o sumă de aproximativ 3,5 milioane lei, din banii câmpinenilor, pe care va trebui să o dea înapoi. Irina Mihaela Nistor, candidatul PSD la funcția de primar, s-a autodenunțat că va bloca fondurile europene! O astfel de decizie ar însemna o catastrofă pentru Câmpina, nu s-ar mai face niciunul dintre proiectele aflate în diverse faze, de la execuție, la depunerea proiectului. Adică acești oameni se opun dezvoltării Câmpinei prin proiecte care însumează peste 150 milioane euro din fonduri europene și extrabugetare! Vă demonstrăm cu documente!
Reamintim tuturor, poate și candidatului PSD, că Hotărârea Consiliului Local Câmpina în baza căreia s-a realizat documentația pentru pasajul subteran a fost votată în UNANIMITATE, inclusiv de consilierii PSD prezenți la acea ședință, Livia Lupu și Horațiu Zăgan, Andrei Duran absentând, așa cum a făcut-o de atâtea ori. Mai mult, consilierul PSD Livia Lupu a fost chiar președinte al acelei ședințe, certificând prin semnătura sa votul Consiliului local.

Astfel, în Ordonanța de Urgență nr. 88 / 27.05.2020 privind instituirea unor măsuri pentru pregătirea proiectelor din domenii strategice prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2021 – 2027 se precizează extrem de clar: ”Beneficiarii documentațiilor (Consiliul local Câmpina) au obligația de a depune cereri de finanțare pentru documentațiile realizate prin POAT”.

Prin Acordul de Parteneriat, anexă la Hotărârea Consiliului Local din august 2021, semnat de președintele de ședință Livia Lupu, se precizează foarte clar proiectul pentru care se solicită finanțare.

 De asemenea, în același document se mai precizează: ”În cazul în care beneficiarii documentațiilor (în cazul de față, Consiliul local Câmpina) nu depun cereri de finanțare, Autoritatea de Management va întreprinde demersurile necesare în vederea recuperării finanțării acordate”.

Cu alte cuvinte, Irina Nistor ar trebui să vină și cu cei aproximativ 3,5 milioane lei pe care să-i dea înapoi din fonduri europene!

Toate acestea vin în contextul în care la Oradea se dă în folosință pasaj după pasaj (https://www.campinaph.ro/2024/01/gasca-vasala-vrea-sa-stagneze-campina-oradea-merge-mai-departe.html), dar mai ales după ce însuși președintele PSD Prahova, Virgiliu Nanu, a anunțat că-și dorește un proiect similar de dezvoltare a zonei centrale a municipiului Ploiești! (https://www.campinaph.ro/2024/01/soc-in-prahova-virgiliu-nanu-prefect-si-presedinte-psd-prahova-vrea-centru-civic-in-centrul-ploiestiului.html) Foarte bine face să-și dorească un centru civic pentru Ploiești, capitala județului având nevoie de un astfel de proiect! Oare pesediștii de la Ploiești nu vorbesc cu cei de la Câmpina?!

După ce au mințit și manipulat populația în care au băgat groaza că se vor prăbuși blocurile, au mințit și manipulat populația că se pierd 14 milioane din fonduri europene, acum, aceleași personaje vin și își asumă prin semnătură că vor bloca fondurile europene așa cum le-au blocat și înainte de 2020, așa cum au îndatorat câmpinenii la bănci pentru mulți ani și că vor bloca orice proiect de dezvoltare a Câmpinei.

Te-ar putea interesa și: https://www.campinaph.ro/2024/01/ar-trebui-sa-le-fie-rusine.html

2 Comments

  1. Zaharia says:

    Parca treaba asta cu angajamente scrise era la alta institutie!

  2. Traian T says:

    Este evident ca a fost comanda stapanului lor!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *