Social

Anunț public privind Concursul de creație literară adresat elevilor de la școlile și liceele câmpinene

Consiliul Local Câmpina, Primăria municipiului și Biblioteca Municipală „Dr. C. I. Istrati” organizează, în perioada 15 septembrie – 25 noiembrie 2016, Concursul de creație literară destinat elevilor. Concursul se desfăşoară în organizarea Bibliotecii Municipale „Dr. C. I. Istrati” Câmpina, în conformitate cu HCL nr.18/02.02.2016, punctul 5 din lista de manifestări culturale ale bibliotecii, şi are ca obiectiv creşterea interesului pentru lectură, în sprijinul demersului educativ al şcolii, de formare şi dezvoltare a personalităţii adolescenţilor, elevi de gimnaziu şi de liceu.
Grupul ţintă este constituit din toţi elevii școlilor și liceelor câmpinene (clasele II-XII).
Concursul de desfășoară pe următoarele secțiuni:
I. Ciclul primar și gimnazial
a.poezie
b.proză scurtă
II. Ciclul liceal
a.poezie
b.proză scurtă
c. eseu (temă liberă)
d. comentariu literar (poemul „Visând, întrezărim prin doruri” sau poemul „Noapte la mare”, ambele scrise de Lucian Blaga).
Fiecare concurent se poate înscrie la toate genurile literare.

Un juriu format din scriitori câmpineni va evalua lucrările şi va desemna câştigătorii celor trei premii pentru fiecare din cele trei cicluri de învățământ (primar, gimnazial, liceal). Fiecare lucrare va conţine un număr de maximum 2.500 de caractere (cu spaţii), va avea un motto și se va prezenta în trei exemplare la Biblioteca Municipală „Dr.C.I. Istrati”, în plic A4 închis. În loc de semnătură, pe lucrare va apărea un motto ales de autor. În plicul A4, va fi introdus un plic de format mai mic, închis, pe care se va scrie doar motto-ul ales. Plicul mic va conține o coală de hartie pe care vor fi menționate următoarele : nume și prenume elev, școală/liceu, număr de telefon, adresă de email și motto-ul ales. Data limită de trimitere a lucrărilor este : 28 octombrie 2016. Premiile vor consta în cărţi de literatură şi diplome. Anunţarea rezultatelor concursului şi înmânarea premiilor va avea loc la Biblioteca Municipală „Dr. C. I. Istrati” Câmpina, în luna noiembrie. Cele mai bune lucrări vor fi publicate în reviste locale de cultură și vor fi citite de autori în faţa publicului.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *