Administratie publica

Reabilitarea termică a blocurilor din centrul Câmpinei, respinsă încă o dată de Consiliul Local

În şedinţa din această seară a Consiliului Local Câmpina, primarul Horia Tiseanu a reintrodus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea termică a şapte blocuri situate pe Bulevardul Carol I, între străzile Sondei şi Maramureş. Luna trecută, consilierii USL şi PP-DD s-au opus acestui proiect, motivând că prioritate trebuie să aibă blocurile de categoria a II-a, cele din cartiere, şi apoi blocurile din centru. La şedinţa de azi, proiectul a picat din nou la vot, fără prea multe discuţii.
Dincolo de aspectele politice, problema cu acest proiect nu este simplă. Anveloparea blocurilor de pe Bulevardul Carol I a fost aprobată în mandatul trecut, cu unanimitate de voturi. Între timp, s-au plătit nişte bani de la bugetul local pentru studiile de fezabilitate, pentru proiectare, s-a pregătit toată documentaţia necesară. Deci s-au parcurs deja mai multe etape şi s-au făcut nişte cheltuieli. Nu mai trebuie decât votul consilierilor pentru indicatorii aferenţi lucrărilor propriu-zise, în valoare de 3,28 milioane lei, cu tot cu TVA. Proiectul a picat deja de două ori, dar nu excludem posibilitatea ca a treia oară să treacă. Şi iată de ce…
Locatarii blocurilor propuse pentru reabilitare termică au fost anunţaţi că în cartierul lor vin mâine, la o discuţie pe acest subiect, reprezentanţii USL: viceprimarul Ion Dragomir şi cei doi candidaţi la alegerile parlamentare – senatorul George Severin şi consilierul judeţean Virgil Guran. După logica noastră, aceşti oameni nu s-ar risca, mai ales într-o perioadă preelectorală, să se ducă la locatari cu veşti proaste. Cel mai probabil, vor promite rezolvarea problemei… în felul lor. Adică, după cum afirma viceprimarul Ion Dragomir la conferinţa de presă a USL, „în actuala structură a bugetului local există bani pentru ca administraţia locală să suporte şi cota de 20% pe care ar fi trebuit să o plătească asociaţiile de proprietari la anveloparea blocurilor”. Prin urmare, ne aşteptăm ca proiectul cu indicatorii tehnico-economici să revină pe ordinea de zi a unei viitoare şedinţe a CL, dar cu alt iniţiator şi cu şanse mai mari să fie aprobat. Din păcate, vine şi iarna şi nu va mai putea fi executată nici o lucrare. Nici în centru, nici în cartiere…

10 Comments

  1. celini says:

    pacat,pana acum trebuia sa inceapa aceste lucrari,e pacat ca totul este politic

  2. Teodor Tiseanu says:

    Ideea e sa se aprobe, nu conteaza ca voteaza PDL, USL, etc. Ideea e ca USL-ul sa termine cu blocarea proiectelor PDL din criterii politice si sa se gandeasca la binele oamenilor, nu la interese si razbunari politice.

  3. Ciprian Murariu says:

    Eu cred ca o sa se rezolve problema in timp util In mod cert, pana la iarna, daca lucreaza o firma serioasa, se pot efectua lucrarile. Important este ca preturile sa fie in cote normale, sa nu se arunce banii si sa se supraevalueze lucrarile. Nu cred ca USL blocheaza doar din ratiuni politice. Cine stie… poate ca au o solutie mai buna… mai ieftina pentru locatari….

  4. Elly Sava says:

    Solutie mai buna, domnule Murariu? Nu, una mai populista, care sa creeze un precedent, asa incat de acum inainte toti locatarii sa doreasca reabilitarea pe banii primariei. Vor fi bani pentru toata lumea, va intreb?

  5. amelia says:

    pai daca USL si PP-DD se gandesc la binele campinenilor sa propuna o solutie ca si campinenii proprietari de case sa primeasca bani pentru reabilitare termica;eu cred ca le trebuie bani pentru ceva „serbari”electorale si de aici nu pot fura.

  6. horia plictiseanu says:

    Cei de la USL si PP-DD au comunicat public si foarte clar:
    ”Referitor la acuza de blocare a programului de anvelopare a blocurilor: menținând programul pentru cele 7 blocuri deja stabilite, consilierii USL și PP-DD vor promova o hotărâre privind suportarea tuturor cheltuielilor de la bugetul central și cel local, scutind astfel cetățenii de plata cotei de 20% ce le revine, conform viziunii PD-L. Totodată se va veghea la respectarea strictă a criteriilor legale în selectarea blocurilor ce vor beneficia de programul de anvelopare, nu pe baza unor criterii cel puțin subiective, ca până acum.”
    De ce nu a făcut asta și PDL-ul, atata vreme cat sunt bani la buget? Legea o permite. De ce acuza aiurea de populism actuala majoritate? Culmea, fac asta in conditiile in care chiar si alti primari pedelisti au facut astfel de reabilitari 100% cu bani de la bugetele locale. Stiti ca numai partea de 20% ar fi insemnat pentru o singura familie peste 3000 RON, asta daca era sa fie cum gandeau Tiseanu& Co.?

    Urmariti inregistrarile sedintelor de consiliu pe site-ul sedinte.ro si o sa va lamuriti cine incearca sa prosteasca lumea. Oamenii au spus foarte clar ce au de gand sa faca si o sa vedeti ca asa va fi. Veti vedea ca vor adopta hotararea respectiva cu ocazia primei sedinte de consiliu, cea din octombrie, iar lucrarile vor incepe in primavara.

  7. amelia says:

    da dar buget au?lor le trebuie bani pentru campania lui Guran si Bita Severin

  8. USL=Criza economica says:

    corect amelia

  9. Olaru says:

    Nici nu cred ca ati pierdut ceva. Este adevărat, consumul de energie termica se reduce substanțial prin anvelopare dar energia câștigata prin anvelopare se pierde prin ventilația la care obliga mucegaiul care se dezvolta in spatiile izolate datorita excesului de umiditate. Mucegaiul nu se instalează imediat ci in ani, asa ca va veni vremea când te întrebi, ce este mai bine ? Sa plătești mai mult la căldură sau sa trăiești într-un mediu profund nesănătos. Poate atunci se va face reabilitarea reabilitării si doar exista soluție. Întrebați.

  10. Believe says:

    Da, pe termen lung inca nu se stiu efectele izolarii, dar termen lung inseamna in opinia specialistilor 70 de ani. In 70 de ani, o economie de 40% la consumul de gaze inseamna enorm pentru fiecare dintre noi..Sper ca „domnii” de la USL care se bateau cu pumnul in piept ca vor ajuta cetatenii si care acum dau din colt in colt ca bezmeticii sa isi vina in simtiri si sa faca ce trebuie! Adica sa munceasca pentru binele nostru, nu sa-si urmareasca interesele si sa faca show politic in consiliu local.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *