Social

Patronul Tibi Oil, Constantin Vlad, cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti au efectuat, astăzi, 15 percheziţii domiciliare în judeţele Prahova, Vrancea, Giurgiu, Tulcea şi Timiş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. După cum reiese din comunicatul de presă remis de DIICOT, membrii grupării ar fi obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând opt societăţi comerciale, pentru derularea, în mod ilegal, de activităţi de comerţ cu produse energetice.
„Suspecţii au înfiinţat în Bulgaria societăţi comerciale în numele cărora erau efectuate achiziţii intracomunitare de mărfuri din România. În realitate, prin utilizarea de documente false, mărfurile erau comercializate pe teritoriul României, fără plata taxelor si impozitelor aferente, prin intermediul altor societăţi comerciale, de tip „fantomă”, controlate de către membrii grupării. Prejudiciul astfel creat este de aproximativ 4 milioane de euro şi reprezintă în principal TVA sustrasă de la plata către bugetul de stat” se menţionează în comunicatul de presă.

Unul dintre liderii grupului infracţional este patronul benzinăriei Tibi Oil din Câmpina, Constantin Vlad. Concret, membrii grupării cumpărau, de la diverse societăţi de profil din ţară, uleiuri pe care le vindeau doar în acte, în Bulgaria. În realitate, aceste uleiuri erau amestecate cu tot felul de aditivi şi comercializate drept combustibil prin mai multe benzinării din ţară. Astfel s-a ajuns ca, numai în decurs de doi ani, prejudiciul creat bugetului de stat să ajungă la aproape 4 milioane de euro.
Potrivit procurorilor, în vederea recuperării prejudiciului vor fi instituite măsuri asiguratorii asupra unor imobile, utilaje şi autoturisme ce aparţin membrilor grupării.

1 Comment

  1. alex says:

    asa ii trebuie. in sfarsit dupa atatea nenorociri pe care le-a facut a fost inchis. sa speram totusi ca nu este doar un foc de paie si va fi condamnat asa cum trebuie.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *