Social

Managerul Spitalului Voila, dr. Gabriel Ţintărescu, a dat ANI în judecată

Gabriel TintarescuNu este vorba despre Agenţia Naţională de Integritate ca instituţie, desigur, ci despre decizia prin care ANI îl declară incompatibil pe managerul Spitalului Voila şi pe care Gabriel Ţintărescu a contestat-o în instanţă. Vă reamintim că ANI a anunţat că dr. Gabriel Ţintărescu „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 1 noiembrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de manager al Spitalului de Psihiatrie Voila, municipiul Câmpina, exercită și funcţia de manager de proiect în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) și  b) din Legea nr. 95/2006”. După ce a primit hârtia oficială de la ANI, Gabriel Ţintărescu s-a adresat instanţei.

„Am contestat în instanţă decizia Agenţiei Naţionale de Integritate pentru că nu este corectă. Legea 95 privind reforma în domeniul sănătăţii spune foarte clar că funcţia de manager a unui spital este incompatibilă cu alte funcţii salarizate sau nesalarizate, cu excepţia activităţilor didactice şi a celor de cercetare ştiinţifică. Ori, eu exact asta fac, cercetare ştiinţifică şi am explicat acest lucru inclusiv la ANI, atunci când m-au chemat. Am explicat foarte clar că la societatea la care sunt manager de proiect, eu am doar activitate de cercetare la proiectul respectiv. Nu sunt implicat în managementul societăţii sau în altfel de activităţi. Din punct de vedere legal, activitatea de cercetare nu este incompatibilă cu funcţia mea de manager al Spitalului de Psihiatrie Voila”, ne-a declarat dr. Gabriel Ţintărescu.

Conform articolului 180 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (actualizată):
“Funcţia de manager persoană fizică al unui spital este incompatibilă cu:
a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică”;
b) exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *