Social

Sute de persoane au participat la „Marşul pe două roţi” pentru conştientizare civică

Marsul pe doua roti 1Cu adevărat impresionantă a fost acţiunea organizată ieri, la Câmpina, de mai multe asociaţii neguvernamentale, decise să tragă un semnal de alarmă cu privire la respectul în trafic. Mai bine spus, lipsei de respect în trafic. Aproximativ 400 de persoane au participat la „Marşul pe două roţi” pentru conştientizare civică, eveniment care s-a desfăşurat pe traseul Parcul de la Soldat, Calea Doftanei, străzile B.P. Hasdeu, I.H. Rădulescu, Siretului, Dunării, Carol l (Câmpinița), sens giratoriu Fibec, bulevardele Carol I şi Nicolae Bălcescu, străzile Schelelor şi Grivitei, cu întoarcere în Parcul de la Sodat. Totul sub supravegherea Poliţiei Rutiere Câmpina. O acţiune foarte bine organizată şi la care au venit foarte mulţi biciclişti şi motociclişti (inclusiv de la Bucureşti). Nu a existat limită de vârstă, toată lumea a purtat echipament corespunzător, iar la finalul acţiunii a fost organizată o tombolă, premiul cel mare (o canapea şi două fotolii) fiind oferit de societatea Lemet şi câştigat de Nicolae Ghijin.
„Marşul pe două roţi” nu a fost un protest, ci o acţiune de conştientizare a faptului că în trafic nu există doar maşini, o acţiune de contientizare a faptului că la Câmpina (şi nu numai) este nevoie de piste pentru biciclişti. Povestea cu pista este veche, a existat chiar şi un proiect al administraţiei locale în această privinţă, proiect despre care, însă, nu se mai aude nimic, deşi investiţia nu ar fi chiar atât de costisitoare. În câteva cuvinte, cei prezenţi la „Marşul pe două roţi” au cerut respect în trafic, adică un lucru cât se poate de simplu şi firesc.
Acţiunea de ieri a fost organizată de asociaţiile PRO Câmpina, Roata de Foc, Outdoor & Bike, Caraiman Câmpina, Bicicliștii Anonimi şi Grupul de Donații Câmpina.
Marsul pe doua roti 4 Marsul pe doua roti 5 Marsul pe doua roti 3

4 Comments

 1. claudiu says:

  Felicitari.Frumos organizat.Dorim sa mai fie astfel de actiuni cat mai dese.

 2. Pantera neagra says:

  Ma abtin sa zic cine pe cine ar trebui sa constintizeze. Nu-mi vine sa cred ca, tocmai cei care n-au absolut nici o regula in trafic, dar niciodata si niciunde, s-au gandit si nu e prima data, cand vor doar sa-i constientizeze pe ceilalti! Stiam eu o norma, candva si parca spunea asa, – ofera tu primul si abia atunci, pretinde – him, ce zice-ti? ‘douaroti’.

 3. constantin andrei says:

  Corect comentariu,sa nu marim plaja deja existenta a debandadei si haosului.Cei cu motoare puternice si de fite trebuie sa respecte si ei legislatia si sa ramana cu adrelanina in ei nu sa o exteriorizeze.

 4. dasda says:

  pantera neagra, de cate ori ai mers cu bicicleta si ai fost claxonat din spate, de la jumatate de metru de o masina? De cate ori ai mers cu bicicleta si ai fost depasit la 20cm de o masina iar tu mai aveai putin si iti rupeai gatul de bordura? De cate ori ai fost facut sandwich intre autobuz si masinile parcate pe margine haotic? Asa cum vezi tu exceptiile iti dam si noi 100, zilnic!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *