Social

Autorităţile câmpinene au demarat o campanie de informare a populaţiei în privinţa noilor metode de înşelăciune folosite de escroci

Campanie informare 1Poliţia Locală, Poliţia Municipală, cea de Proximitate şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina au decis să-şi unească eforturile şi să organizeze acţiuni comune de informare a populaţiei cu privire la noile metode de înşelăciune prin care escrocii încearcă (şi de multe ori reuşesc) să obţină bani de la cetăţeni. Această campanie de informare a demarat astăzi, iar reprezentanţii instituţiilor menţionate şi 60 de elevi de la Şcoala de Poliţie vor distribui, în mai multe zone ale municipiului, fluturaşi informativi. Mai exact, vor pune în gardă populaţia astfel încât oamenii să nu se mai lase păcăliţi.De asemenea, la Primăria Câmpina, în holurile blocurilor, în Piaţa Centrală şi în alte zone publice vor fi afişate materiale informative care vor conţine inclusiv proceduri prin care cetăţenii pot evita să cadă în plasa escrocilor, precum şi datele de contact ale autorităţilor.
Campanie informare 2

Această campanie de informare are la bază numărul tot mai mare al cazurilor de înşelăciune din ultima perioadă, victimele escrocilor fiind câmpineni sau persoane care locuiesc în comunele vecine. Aceşti oameni au fost păcăliţi prin „metoda accidentul” despre care noi am mai scris.
Vă reamintim, scenariul este următorul: victima este sunată şi anunţată că o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier. Sub pretextul că ruda respectivă are nevoie urgentă de bani pentru a ieşi din încurcătură, victimei i se solicită o anumită sumă prin transfer bancar sau încărcarea unor cartele telefonice. Şi i se mai cere să nu ia legătura cu ruda în cauză, pentru că este fie în spital, fie la poliţie. Zeci de persoane au fost păcălite astfel şi au trimis escrocilor sume cuprinse între 1.000 şi 6.000 lei.
În cazul în care sunteţi sunaţi şi vi se prezintă la telefon un scenariu de tipul celui de mai sus, nu vă lăsaţi păcăliţi! Poliţia recomandă să rămâneţi calmi şi să luaţi legătura cu ruda despre care vi se spune că a suferit un accident, chiar dacă individul de la celălalt capăt al firului vă spune că acest lucru nu este posibil. Verificaţi fiecare informaţie şi nu trimiteţi bani nici prin transfer bancar, nici prin intermediul unor terţe persoane. De asemenea, nu trimiteţi coduri de reîncărcare electronică. Puteţi contacta Poliţia Câmpina la numărul de telefon 0244.336.128.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *