Social

Reduceri de personal la ALOFM şi Casa de Pensii

Aşa au decis ministerele de resort, iar autorităţile din teritoriu trebuie să se supună. La toate instituţiile publice se disponibilizează personal, chiar şi acolo unde oricum sunt prea puţini oameni la un volum de muncă foarte mare. Este şi cazul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Câmpina şi Casei Locale de Pensii. La ALOFM lucrau până acum 11 angajaţi, care deserveau 22 de localităţi, de la Filipeştii de Târg până la Azuga. Trei dintre ei devin şomeri. De la Casa de Pensii pleacă o persoană şi rămân… şase. Conducerea ALOFM a fost nevoită să renunţe la trei salariaţi, după ce iniţial se pusese problema disponibilizării a patru sau cinci persoane. În condiţiile în care zilnic apar numeroase dosare noi ale unor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, salariaţilor rămaşi în cadrul Agenţiei le va fi mult mai greu de acum înainte să facă faţă volumului foarte mare de muncă.
De la Casa Locală de Pensii va pleca un singur angajat. De fapt, este vorba despre o persoană din Ploieşti detaşată temporar la Câmpina. Şi salariaţii de aici sunt destul de îngrijoraţi în privinţa volumului mare de muncă, mai ales că unii dintre ei sunt trimişi pe teren pentru a-i verifica pe pensionarii cu pensie de invaliditate.
În cazul Casei de Pensii, vestea bună este aceea că… rămâne în funcţiune. La un moment dat, chiar în primăvara acestui an, se punea problema desfiinţării instituţiei de la Câmpina şi transferării personalului. Acest lucru ar fi însemnat un dezastru pentru pensionarii din zonă, care ar fi trebuit să bată drumurile pentru a-şi rezolva problemele. Din fericire, s-a renunţat la idee.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *