Politica

Alin Moldoveanu se mută la ţară… Vrea Primăria Poiana Câmpina şi va face orice să o obţină

anghel si alinZvonurile privind posibila candidatură a lui Alin Moldoveanu la Primăria Poiana Câmpina au apărut cu multă vreme în urmă, dar puţini i-au dat crezare. Acum, a venit confirmarea oficială. Moldoveanu este candidatul PDL la funcţia de primar al comunei Poiana Câmpina. De ce ar dori şeful de cabinet al deputatului Florin Anghel şi consilier personal al primarului Câmpinei să candideze la primăria unei comune sărace, cu foarte multe probleme? Am putea încerca unele răspunsuri, pornind de la ideea că Alin Moldoveanu nu e de capul lui. 

Moldoveanu nu mai e băiatul naiv în politică de acum patru ani, când candida la Primăria Câmpina şi, cu sprijinul lui Anghel, intra în turul al doilea de scrutin, dându-le frisoane unor politicieni cu destulă experienţă în spate. A crescut, iar Florin Anghel l-a ţinut aproape şi l-a învăţat unele lucruri. Nu întotdeauna ortodoxe, dar folositoare în politica de Dâmboviţa. Moldoveanu, ambiţios din fire şi foarte orgolios, a prins repede, a executat totul ca la carte şi a încercat să nu-şi dezamăgească şeful. Singurul şef. Iar acum, Florin Anghel are ambiţia de a avea primari pedelişti în toate localităţile din colegiul său şi a pregătit un scenariu complex, în stilu-i caracteristic. Nimic nu e lăsat la întâmplare.

Poiana Câmpina e o localitate pesedistă de mandate bune. Aici, PSD a câştigat fluierând şi primăria, şi majoritatea în Consiliul Local. În aceste condiţii, trebuie să vii cu un candidat puternic, care nu se dă în lături de la nimic, un om de încredere, un locotenent care să întoarcă pe dos comuna asta amărâtă, cu oameni săraci, mulţi dintre ei uşor de manipulat. Poate şi de cumpărat. Nu, în nici un caz Alin Moldoveanu nu trebuie subestimat. Poate fi foarte convingător, îl are pe Anghel în spate, are şi o echipă aproape robotizată („trupa de comando a lui Alin”, cum i se spunea în campaniile anterioare). Şi şi-a început deja campania preelectorală prin comună, din poartă în poartă.
Probabil că vor urma atacuri dure din partea PDL la adresa actualei administraţii locale din Poiana Câmpina. Probabil că primarul Aurel Duţă va deveni ţinta preferată a lui Alin Moldoveanu şi a echipei sale. Probabil că Moldoveanu va profita de nerealizările edilului pentru a-l băga la malaxor şi pentru a deturna atenţia locuitorilor de la faptul că el, Alin Moldoveanu, nu are nici o legătură cu Poiana. Se va muta aici temporar, în documente, va toca PSD-ul şi va marja pe problemele localităţii. Probleme reale, trebuie să recunoaştem, dar pe care nu le poţi rezolva pe plan local, cu mărunţişul de la buget, ci doar cu sprijin de la un guvern de aceeaşi culoare politică, unul care să direcţioneze fonduri şi spre tine, în teritoriu. Să fi primar al opoziţiei, iar PDL are şanse mari să treacă în opoziţie după alegerile parlamentare, nu-i o treabă simplă. Cum n-a fost nici pentru un primar pesedist sau liberal în timpul guvernării PDL.

Ar mai fi un lucru pe care nu trebuie să-l omitem legat de Florin Anghel. Nu credem că deputatul câmpinean a uitat că, la alegerile parlamentare din 2008, la Poiana Câmpina a obţinut un scor mai mic decât principalul contracandidat, Ioan Simion. Patronul Confind candida atunci din partea PNL şi i-a dat ceva emoţii lui Anghel. Deci, un motiv în plus pentru ca Florin Anghel să fie şi mai înverşunat în lupta lui de a-şi impune oamenii la Poiana Câmpina.
Anghel vrea primarii lui în toate localităţile colegiului, aşa cum am scris şi în articolul anterior. Să nu creadă cineva că e doar o chestie de orgoliu, să demonstreze el ceva cuiva. Totul e calculat şi gândit în perspectivă. Păi cine va pregăti pe plan local alegerile parlamentare şi va avea un rol foarte important în… votul electoratului, dacă nu primarul?! Ai primarii tăi, ai prima şansă să câştigi încă un mandat de parlamentar…

210 Comments

  1. ana says:

    incercati sa scrieti corect !ma ingrozeste incultura si ignoranta!pestele se strica de la cap!

  2. Fan A.Moldoveanu says:

    stiti ceva vesti? cine a iesit primar? macar asa provizoriu….

  3. unaltobservator says:

    Duta a cazut!

  4. zzz says:

    FELICITARI ALIN MOLDOVEANU! ERA SI TIMPUL SA SE PRODUCA O SCHIMBARE. NE SATURASEM DE NEPASARE SI PROMISIUNI.

  5. un alegator says:

    vai de capul vostru la Campina s-au chinuit sa nu fie votat iar voi l-ati luat de bun va meritati soarta

  6. un alegator says:

    sa nu va mai plangeti de pensii si salarii cand vor mai fi taiate caci pentru 100 de lei l-ati votat pe moldoveanu imi este rusine ca sunt roman si respir acelasi aer cu voi

  7. alegator says:

    Bobolenii nu se dezmint, isi merita ,,renumele” care l-au primit de mult.Si toata vina este a lui Duta, care cu capul lui mare nu a putut lasa pe altul din intreg staful pe care il avea sa candideze in locul lui, si bineinteles vinovat este si popa.

  8. Luiza says:

    Pe noi ne intereseaza mai putin culoarea politica, unde s-a nascut primarul,daca reuseste in mandatul acesta ,macar canalizarea sa o faca,si daca ajunge si pe strada Tulburii,tot respectul si merita sa continue.

  9. simona says:

    poate ne asfaltati si noua strada Racman.

  10. Andrei Popa says:

    Felicitari Alin pentru munca de pana acum. Tin sa le spun ceva celor care il blamau cu varf si indesat pe Alin in campanie: fostul primar PSD-ist in 8 ani de mandat, n-a facut cat a facut Alin intr-un an. Asa ca congratz!

Comments 5 Prev

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *