Administratie publica

Câmpina, avem o problemă!

Tiseanu si DragomirNu credem că ni s-a mai întâmplat vreodată să ne fie atât de greu să scriem despre o şedinţă a Consiliului Local Câmpina. O şedinţă în care orgoliile au fost atât de puternice, încât au dat pe dinafară şi s-a ajuns la jigniri fără precedent. Nu, nu a fost politică la mijloc, au fost orgolii personale. Şi pentru că, pur şi simplu, nu ştim cum să dăm o formă mai aparte discuţiilor de la şedinţa de aseară, incidentelor apărute, o să vă spunem direct şi simplu. Primarul şi viceprimarul Câmpinei s-au certat îngrozitor în faţa consilierilor locali şi presei. S-a pornit de la rectificarea bugetară şi s-a ajuns la atacuri personale, sub centură, la grosolănii, la „arătatul muşchilor” într-un mod nedemn de o autoritate publică. Într-un fel, viceprimarul Ion Dragomir a vrut să-i arate primarului Horia Tiseanu că el e şeful, şi că primarul, oricât ar fi de… primar ales de cetăţeni, „n-o să vă ridicaţi niciodată la nivelul meu!”

Care a fost, de fapt, problema? Ion Dragomir s-a supărat foarte tare că primarul Tiseanu nu l-a consultat personal în privinţa rectificării bugetare şi că l-a invitat la şedinţa în cadrul căreia s-a pus la punct rectificarea (şedinţă care a avut loc la Primărie) prin intermediul secretarei. Primarul a afirmat că viceprimarul a fost invitat şi „nu văd de ce e aşa o mare supărare că v-am chemat prin intermediul secretarei şi nu personal!” . În plus, toate documentele legate de buget au fost trimise de aproape o săptămână tuturor consilierilor, urma şedinţa CL în cadrul căreia se puteau face eventuale modificări şi propuneri, iar motivele rectificării oricum erau ştiute de toată lumea etc. „Nu faceţi voi ce vreţi!”, a tunat viceprimarul şi apoi a vorbit în numele majorităţii aflate la putere despre… felicitările trimise de primar cu ocazia diferitelor sărbători, despre televizarea şedinţelor Consiliului Local şi, bineînţeles, despre ziarul administraţiei locale, bani publici „aruncaţi pe fereastră”. În numele majorităţii din CL, Dragomir l-a jignit pe primar şi tot în numele majorităţii din CL, Dragomir l-a ameninţat pe primar că-i taie fondurile de la capitolul „autorităţi executive”. Nu putem reda aici întreaga discuţie, a fost lungă şi dură, de-a dreptul jenantă. S-ar fi lungit şi mai mult, probabil, dacă doi dintre membrii majorităţii din CL, consilierii Gheorghe Tudor şi Florin Frăţilă, n-ar fi intervenit vehement să pună punct unei dispute fără sens.

Primarul Horia Tiseanu şi viceprimarul Ion Dragomir sunt oameni importanţi ai Câmpinei, sunt şefii Executivului şi liderii unor partide importante. Amândoi au în spate voturile cetăţenilor. Că-i place sau nu lui Dragomir, cetăţenii l-au ales primar pe Horia Tiseanu. Că-i place sau nu lui Tiseanu, Ion Dragomir a fost pus viceprimar de majoritatea politică USL-PPDD din Consiliul Local. Totuşi, Dragomir ar trebui să înţeleagă o dată pentru totdeauna că bătând cu pumnul în masă şi jignind nu rezolvi nimic, nu câştigi respect şi nu formezi o echipă. Problema e că, le place sau nu, amândoi trebuie să conducă acest oraş şi să reprezinte interesele câmpinenilor. Iar aici ar fi multe de spus… Din aceste certuri, tensiuni, jigniri nu are nimeni de câştigat, ci doar de pierdut. Orgoliile personale nu au ce căuta în administraţia locală.
Primarul şi viceprimarul sunt oameni în toată firea, cu o experienţă profesională şi o experienţă de viaţă bogate. Nu acesta este comportamentul pe care oamenii îl aşteaptă de la ei. Nimeni nu e perfect, deci nu putem cere perfecţiune nici de la primarul şi viceprimarul Câmpinei. Dar le putem cere măcar să se controleze în public, să-şi lămurească problemele între patru ochi şi să încerce să formeze o echipă pentru binele acestui oraş. Sunt destule probleme de rezolvat şi unele dintre ele foarte importante pentru cetăţeni.

13 Comments

 1. Dan Gerous says:

  vai, ce rușine!

 2. Andrei Popa says:

  Nu Campina are o problema, viceprimarul PSD are o problema.

 3. eu says:

  Niciodată nu vor face echipă. Unul dintre ei, sau ambii, trebuie schimbaţi. De ce să sufere Câmpina?

 4. Noni Voc says:

  Falsa „majoritate’ aflata la putere si-a pierdut mintile. Asta numai daca le-a avut. De fapt au obtinut puterea cu numai 40% votanti. Comportarea lor este asemanatoare partidului comunist = batutul cu pumnul in masa. Ciudat este ca generatia care nu a „prins” aceste obiceiuri, acum le copiaza de la „profesorii” lor. Cine este de vina? Noi alegatorii. Am votat toata sleahta de puscariabili, milionari de carton, ciobani si SRS-isti.
  Noi cei care i-am votat (= 4,5 mil) ne vom musca mainile. Si …noi cei care nu am mers la vot ( @ 8mil) ne vom musca mainile. Si nu numai pe 4 ani. S-ar putea pe mai mult timp. Domnul sa ne fereasca. S-auzim de bine.

 5. CONTRIBUABILUL says:

  RUSINE ! Se cearta ca la SATRA pe ciolan . Cum mai pot da ochii cu cetatenii , daca ei nu au pic de respect in public , mai ales ca la sedinta de consiliu participa prin sarcinile de serviciu din fisa postului a primarului si ale viceprimarului?

 6. Cristina Mihai says:

  Lasa ca la anu’conform noii legi a referendului,30%din numarul de locuitori ai orasului,aflati pe listele de vot,il pot trimite definitiv acasa pe d-ul Tiseanu,care uite se sacrifica pentru campineni pentru nici 1000 euro/luna.

 7. dan says:

  Cred că este momentul pentru alianţa PNL – PDL. Frăţilă este o soluţie de viceprimar.

 8. Andrei Popa says:

  Cristina, iar te-au pus pensionarii din PSD sa ataci lumea pe internet?:) Voi astia de la PSD nu observati ca tara moare de foame si voi va comportati ca niste copii cu acces la acadele? Si pentru „dan”, da, multa lume vede cu ochi buni o alianta PDL-PNL.

 9. Cristina Mihai says:

  Domnule Dan,
  Nu mai visati!L-am vazut pe Florin Anghel la nunta Robertei,pupandu-se cu invitatii…Roberta,care in 2008,indemna electoratul Campinei sa voteze PSDul,decat sa voteze PNDC lui Anghel,cu care dorea sa inebuneasca politicienii…Dumneavoastra ce job aveti?Taiati bilete la Secaria,statiunea montana a familiei Anghel?

 10. dan says:

  Cristina Mihai, am atins un subiect delicat?
  Te temi?

 11. iulian says:

  dragomir si usl-ul ar trebui sa invete de la tiseanu ce inseamna sa faci administratie locala pentru oameni si nu pentru interese de partid!!! peste 3 ani, voi penaliza la vot usl-ul!

 12. matei e. says:

  D-l Dragomir se crede mare si tare cu majoritatea lui politica…Cea mai usturatoare infrangere a primito cand a vrut sa-l schimbe pe seful politiei VASII ,prietenii lui Anghel au fost mai „tari” si VASII a ramas in continuare SEF….

 13. eu says:

  Prietenii lui Anghel inclusiv alesul nostru cel mai mare……… vor sa faca tot ce faceau si pana acum in Campina de ani si multe mandate, uneori mai rabuvneste cate unu care se satura de atata slugarnicie. Publicati?!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *