Şcoala Postliceală „Louis Pasteur” şi Poliţia de Proximitate din Câmpina au organizat ieri o sesiune de comunicări având ca temă generală „Relaţiile interumane – pericole şi tentaţii”, subiectul cel mai dezbătut fiind cel al „cuplului de adolescenţi”. La acţiune au for prezenţi elevi de la Şcoala „Louis Pasteur, dar şi elevi de la unităţile de învăţământ din municipiu. De asemenea, au participat reprezentanţi ai administraţiei locale, Poliţiei de Proximitate şi Poliţiei Locale, cadre didactice. Discuţiile au fost conduse mai întâi de preşedintele Fundaţiei AMUS, Elena Murariu, apoi de prof. Gabriela Grozea, coordonatoarea acestui proiect. S-a vorbit, iar apoi elevii au primit materiale informative, despre relaţiile dintre adolescenţi, despre riscurile actului sexual neprotejat, despre metodele de contracepţie şi importanţa unei comunicări permanente cu medicul. S-a ales această temă delicată, dar şi foarte importantă pentru că, după cum bine se ştie, mulţi tineri îşi încep foarte devreme viaţa sexuală, fără să cunoască pericolele la care se expun sau cum pot evita o sarcină nedorită.
parerea mea e ca a discuta cu elevii despre aceste lucruri e o pierdere de timp.profesorii cat si parintii ar trebui sa ii educe mult mai bine cum sa se comporte.din moment ce le da voie sa se imbrace ca ultimele femei nu au sansa sa se schimbe in bine.rezultatele de la bac se vor vedea cand viitorul lor o sa fie zero.ma ingrozesc ca se discuta la nivel de clasa a 7 a.parca ii indeamna.ei sunt influentati si de alti factori,cat si anturajul,ma ingrozesc ce vad pe strada,compotamentul lor vulgar e socant.politia si primaria ar trebui sa se ocupe cu treburi mult mai serioase.
Este drept ca influentele sunt din partea socializarii de care au parte adolescentii in cadrul interactiunii lor cu grupurile nonformale din care fac parte, din partea anturajului, pe care ne grabim sa dam vina. Pe de alta parte, primaria si politia se ocupa de treburi mult mai serioase si tocmai deaceea au lasat aceast tip de educatie, prezent in orice tara civilizata, sa trateze probleme pe care nici parintii si nici profesorii din invatamantul formal nu le abordeaza, atat din cauza lipsei de cadu juridic, din lipsa timpului sau poate chiar din lipsa competentei. Mai periculoasa decat atitudinea tinerilor despre probpemele de viata mi se pare lipsa de deschidere si de intelegere din partea celor care cred ca detin adevarul absolut si care nu le dau nici un fel de sansa. Bacalaureatul este un examen de cunostinte nu un examen de omenie sau de competente, lucru ce trebuie inteles bine si care trebuie sa duca la eliminarea de etichete. Am intalnit oameni cu bac-ul luat, dar cu caractere josnice si care nu erau capabili sa isi insuseasca nici o competenta, doar sa teoretizeze (si asta cu greu) si a intalnit oameni care nu si-au luat bacalaureatul, care eu devenit profesionisti deosebiti, de o mare valoare caracteriala. In concluzie….. deschideti ochii, oameni buni!