Social

Munca la negru, motiv de îngrijorare în Prahova

Munca la negruPrefectura Prahova a făcut ieri public raportul Inspectoratului Teritorial de Muncă privind activitatea desfăşurată în primul semestru al anului. Iar din acest raport reiese că, în continuare, munca la negru reprezintă o foarte mare problemă la nivelul judeţului. În primele şase luni ale anului, inspectorii ITM au controlat 1.160 de agenţi economici pe linia relaţiilor de muncă şi 867 agenţi economici, pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost aplicate 365 amenzi, în valoare totală de peste un milion lei (zece miliarde lei vechi), din care 400.000 lei pentru utilizarea muncii la negru. Alte nereguli constatate de inspectorii ITM la firmele controlate au constat în nerespectarea normelor privind munca suplimentară, a celor privind repaosul săptămânal şi munca pe timp de noapte.
În primul semestru al anului, în Prahova au avut loc 61 accidente de muncă soldate cu două decese şi 59 cazuri de incapacitate temporară de lucru. Din păcate, nu se mai fac publice în rapoartele trimestriale, semestriale sau anuale numele societăţilor unde sunt depistate nereguli. Sunt prezentate doar cifre seci şi scurte concluzii.

2 Comments

  1. un cetatean says:

    Bine ar fi ca cei de la ITM impreuna cu cei de la ANAF sa analizeze si salariile celor ce lucreaza. Nu cred ca un director intr-o firma poate sta pe un salariu de 1200 lei, la fel si un contabil sef si un expert contabil. Aaaaaa, dar asta nu-i treaba lor? De ce? Pentru ca de acolo isi iau spaga,… probabil.

  2. ala_mic says:

    de fapt, lipsa locurilor de munca la „alb” si a oricaror fel de oportunitati ar trebui sa fie motivul real de ingrijorare….

    Oamenii muncesc la „negru” atunci cand nu pot face bani legal, cand nu au confortul oferit de siguranta unui loc de munca.

    Dar ma rog, investitiile private in PH nu sunt deloc incurajate (sunt chiar descurajate, de fapt) – autoritatile locale nu au viziune, initiativa, inteligenta, tact etc

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *