Administratie publica

Nu se fac angajări la Poliţia Locală Câmpina!

Consiliul Local Câmpina a aprobat în unanimitate înfiinţarea Poliţiei Locale. A aprobat pentru că nu avea încotro, există o lege care se aplică în toată ţara şi administraţiile publice nu pot face altceva decât să pună în aplicare prevederile legale. Aşadar, teoretic, Câmpina are Poliţie Locală. Practic, mai e mult până acolo… Oricum, Poliţia Locală va fi formată doar din foştii poliţişti comunitari, deşi se spera la o organigramă ceva mai bogată. „Nu se mai fac angajări!”, a precizat primarul Horia Tiseanu.
În schimb, conform Legii 155/2010, vor fi transferaţi la Poliţia Locală câţiva angajaţi din aparatul propriu al primarului. Este vorba despre unii dintre cei care se ocupă de activitatea comercială, disciplina în construcţii, evidenţa persoanelor şi domeniul public.
Va mai trece, totuşi, ceva timp până când Poliţia Locală va exista ca şi instituţie. E nevoie de multe hârtii, iar de întocmirea şi… plimbarea acestora trebuie să se ocupe mai întâi autorităţile centrale. „Pe 29 decembrie 2010 am primit de la Guvern normele de aplicare a legii, iar acestea prevedeau ca până la 31 decembrie 2010 să aprobăm mai multe acte privind înfiinţarea Poliţiei Locale. Nu comentez seriozitatea Guvernului, dar este o hotărâre impusă şi vor urma şi altele care să reglementeze organigrama, regulamentul de funcţionare şi alte probleme. Aşa se lucrează, din păcate, la nivel de Guvern. Noi acum aprobăm acest proiect ca să fim în grafic. Iar organigrama trebuie avizată mai întâi de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Deci mai durează”, a declarat secretarul Primăriei Câmpina, Paul Moldoveanu.

Şi mai facem o comisie…
În cadrul şedinţei de săptămâna trecută, Consiliul Local a aprobat şi constituirea Comisiei locale de ordine publică, aşa cum prevede Legea 155, cea referitoare la Poliţia Locală. Din comisia respectivă fac parte primarul şi viceprimarul localităţii, şeful Poliţiei Municipale – Romeo Văsii, directorul Poliţiei Locale (Comunitare) – Carmen Gheorghe, directorul adjunct al Poliţiei Locale – Irina Nistor, secretarul Paul Moldoveanu şi consilierii locali Viorel Bondoc şi Gheorghe Sandu.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *