Administratie publica

Cine pe cine prosteşte în cazul rampei de la Băneşti?

Compania Publică Băneşti, cea care administrează rampa ecologică, a solicitat administraţiei câmpinene o modificare a documentaţiei privind cheltuielile cu rampa. Adică, la unele cheltuieli să nu mai apară taxa pe valoarea adăugată, deoarece firmele care se ocupă de anumite servicii (dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare, protecţia muncii etc) nu sunt plătitoare de TVA. O formalitate, la prima vedere, dar şi o ocazie pentru readucerea în discuţie a celor peste 50.000 lei vechi plătiţi lunar pentru întreţinerea rampei. Sumă care se împarte între acţionari: Câmpina plăteşte aproximativ 40%, Consiliul Judeţean – 55%, iar diferenţa – Consiliul Local Băneşti. 
„Avem mari probleme cu Rampa Băneşti, iar Agenţia de Protecţia Mediului ne presează tot mai puternic s-o închidem. Şi, la un moment dat, va trebui s-o închidem, dar ar fi nevoie de aproximativ 21 miliarde lei vechi. Am tot evitat subiectul, în aşteptarea soluţionării procesului cu Apasco, firmă care nu mai recunoaşte calitatea de asociat pentru administrarea rampei, ba mai mult, ne solicită sumele cu care a intrat în asociere. Până atunci trebuie să cheltuim pentru întreţinerea ei”, a spus primarul Horia Tiseanu, la ultima şedinţă a Consiliului Local.
La semnarea convenţiei privind administrarea rampei de către Compania Publică Băneşti, costurile lunare erau de 27.185 lei. Ulterior, după mai multe majorări succesive, s-a ajuns la 52.337 lei (cu TVA), adică peste 500 milioane lei vechi pe lună.  

„Îmi tremură pixul când semnez ordinul de plată”
Cea mai virulentă intervenţie de la şedinţa CL i-a aparţinut viceprimarului Ion Dragomir, care a criticat  modul de administrare şi întreţinere a rampei, dar şi pe primarul comunei Băneşti, Petre Ion Costache. „Îmi tremură pixul când semnez ordinul de plată pentru Compania de la Băneşti, care se ocupă de întreţinerea rampei. Mă îndoiesc de necesitatea tuturor cheltuielilor invocate de cei de la Băneşti şi nu mă feresc s-o spun că această majorare ascunde şi acoperirea cheltuielilor cu Compania Publică de la Băneşti. Să nu fim luaţi de proşti şi să nu-l lăsăm pe Costache să creadă că ne-a păcălit din nou! Pe mine nu mă poate convinge nimeni că avem nevoie de contabil şi jurist cu jumătate de normă la o rampă închisă. Şi mai sunt şi alte cheltuieli absolut nejustificate plus altele mai mari decât ar fi normal”, a spus Ion Dragomir.

Iată situaţia cheltuielilor lunare cu întreţinerea Rampei Ecologice de la Băneşti:
Salarii (11 angajaţi) – 12.944 lei + contribuţiile la stat
Contabil şi jurist (cu jumătate de normă) – 1.200 lei + 500 lei contribuţii la stat
Energie electrică – 1.000 lei
Apă – 650 lei
Telefon – 100 lei
Consumabile (papetărie) – 200 lei
Consumabile (articole curăţenie) – 300 lei
Deplasări – 350 lei
Dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare – 4.500 lei
Clor şi tratare ape uzate – 3.000 lei
Analize – 2.500 lei
Echipament de lucru – 1.000 lei
Servicii PM, PSI, SSM – 500 lei
Întreţinerea rampei eco – 20.000 lei

1 Comment

  1. CAMPINEANU says:

    Cine o fi executand dezinfectia, deratizarea(?!?) si unde se duc banii ?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *