Administratie publica

De luni, apar comercianţii de vâsc, coroniţe şi ornamente de Crăciun. Pe platoul de lângă piaţă şi, probabil, pe unele trotuare

Consiliul Local Câmpina a interzis „comercializarea ambulantă de produse” în zona centrală a municipiului, mai exact în parcurile Milia şi La Soldat, pasajul de la Ceas şi zona pietonală adiacentă parcării de la piaţă. Măsura este valabilă pe tot parcursul anului, cu excepţia acelor zile în care au loc diferite evenimente cultural-artistice, sportive sau educative. Cu alte cuvinte, nu-i veţi mai găsi pe comercianţii de vâsc, coroniţe, ornamente de Crăciun, mărţişoare etc în zonele cunoscute – la Ceas, Romal, lângă parcarea mare. Asta în teorie, pentru că, în practică, s-ar putea să vă împiedicaţi de ei peste tot, aşa cum s-a întâmplat când s-a luat decizia ca… ghebele şi plantele medicinale să fie vândute doar în spaţiul de lângă Autogară.
Tarabe noiAr fi multe lucruri de comentat în legătură cu hotărârea Consiliului Local. Este adevărat că respectivii comercianţi, cu mesele lor de lemn şi foliile din plastic, ne ofereau o imagine dezolantă şi ruşinoasă. Este la fel de adevărat că nu mai găseai trotuar liber în zona pieţei din cauza tarabelor improvizate. Dar aceşti comercianţi există, oamenii îi caută, produsele lor se vând. Iar Consiliul Local trebuie să ducă treaba la capăt, să stabilească şi o locaţie pentru aceşti comercianţi şi să-i pună pe cei cu atribuţii în domeniu să aibă grijă ca acea locaţie să fie şi respectată. Pe de altă parte, Primăria Câmpina tocmai a cumpărat tarabe noi, moderne, folosite în premieră la „Târgul Itinerant”, organizat pe 30 noiembrie, tarabe (foto) care ar putea fi puse la dispoziţia comercianţilor de sezon. Sau poate nişte căsuţe elegante ar da bine pentru un comerţ civilizat, aşa cum se întâmplă în aceste zile în faţa Pieţei Centrale, căsuţele aparţinând Serviciului Public care administrează piaţa. Soluţii există, trebuie doar găsite şi puse în practică. Nu-i suficient să spui în şedinţa CL „să terminăm cu ţigăneala!” şi să interzici comeţul stradal/ambulant/sezonier în centru.

Piaţa Centrală a pus la dispoziţia comercianţilor de sezon platoul pe care se va construi (la un moment dat) corpul C2. Aşa s-a discutat la ultima şedinţă CL. Doar că, acolo, încap cam 20 de tarabe, iar comercianţi sunt aproape 50. Oamenii au tras la sorţi şi cine a avut noroc, are şi loc de vânzare. În ceea ce-i priveşte pe ghinionişti, probabil că vom da peste ei pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale ale târgului.

4 Comments

  1. Panait says:

    Coronite si brazi autentici se gasesc deja in piata de la Fibec , preturile foarte bune.

  2. Cristina Mihai says:

    In piata la Fibec preturile la toate produsele sunt foarte mari,marfa nu este de calitate.Daca 150 lei pentru un brad vi se pare un pret bun,cumparati-i pe toti…

  3. Nicolae says:

    Primaria nu suporta comerciantii locali pe care ii poate tine intr-o zona controlata contra unei taxe minore, in schimb primaria elibereaza periodic autorizatii comerciantilor ambulanti din toata tara, ba la casa tineretului, ba in centrul Campinii, ba mai inchide si circulatia in centru pentru ei ca doar sunt oaspeti, e orasul plin de masini cu gigafoane. Poate de aceea primaria nu poate suporta comerciantii locali, in schimb primaria suporta cersetorii insirati pe Carol I, primaria suporta asa zisii reprezentanti ai societatilor de binefacere care pacalesc cetateanull pe strada cearand bani pentru care elibereaza chitante, primaria suporta comerciantii ambulanti, adusi de la Targoviste cu microbuzul, care nu au nici o autorizatie, dar umbla din magazin in magazin sa vanda detergenti contrafacuti, parfumuri de furat sau cine mai stie ce. Daca aveti ceva timp sa priviti strada o sa observati pe Carol I cersetorii cum stau pe partea cu Banca carpatica fara ca nimeni sa ii deranjeze si asta in fiecare zi. Si sa nu spuneti ” vai bietii manaca si ei o paine” ca aia nu e paine e o adevarata afacere.

  4. nene says:

    Vreau sa spun doar atat:
    1. Tarabele sunt urate, in comparativ cu casutele de la piata. Cand ii angajeaza la primarie, ar trebui ca oamenii care se ocupa de achizitionarea acestor lucruri sa dea si o „proba” pentru a vedea daca au bun gust.
    2. Pavajul cel nou este tern, se pateaza … urat ce sa zic. Si-au batut joc si de stema… Pacat de ea!
    3. In parcul de la ceas sunt banci putine.
    4. Aaaa si sa nu uit… toate cosurile de gunoi sunt asezate exact langa banca… ca sa te bucuri de miros. La fel si pe boulevard.
    5. Pe C-tin Stere (SC. 7), stalpisorii sunt asezati aproape de mijlocul trotuarului – ca sa fii sigur ca iti rupi gatul…
    Apreciez ca se incearca sa se mai realizeze cate ceva. Nu sunt carcotas, dar daca tot facem un lucru, hai sa-l facem bine.Daca oamenii ar mai iesi din birourile lor pe teren, poate lucrurile s-ar vedea altfel. Au fost in delegatii prin alte tari, chiar n-au vazut cum sunt lucrurile facute acolo? Sau doar s-au plimbat? Chiar n-au nici un pic de bun gust ? Primar , viceprimar, angajati?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *